Forum karşılaştırması

436077

Hectopat
Makaleler
4
SDN Forum ve Donanım Arşivi Forumda bir süre zaman geçirdim, sonuç olarak canlılık ve iyi ortamın sadece Sosyal'de olduğuna kanaat getirdim. Ancak Donanım Arşivi ve diğer forumlarda en beğendiğim şey yönetimin bu kadar katı olmamasıydı. Tabii bunun da bazı şeylere yol açtığını gördüm. Yanlış kelimeler, anlaşılamayan cümleler, hatalı başlıklar vs. Bir süre sonra değiştiriyorlardı tabii ama yine de ilk gördüğümde hevesim kaçmıştı.

Bu arada SDN Forumun gerek tasarımı gerek içerikleri açısından çok çok beğenmiştim. Tek eksiği aktiflik yok denecek kadar az.

Son düzenleyen: Moderatör:
DA forumda öyle bir rahatlık var ki sosyalden sonra girince garipsedim, bir de o rahatlığın getirdiği yaş ortalaması düşüklüğü var sanki. Sosyal de yavaştan o yöne doğru gitmesin de.

Kırmızı forumda devlet içerisinde devlet kurulmuş gibi bir şey sanki. Takıldığım süreç içerisinde bazı üyeleri beni özel mesaj yoluyla tehdit etmişti yorum kasmaya çalışma falan falan şeklinde Evet kardeşim, cevapsız soruları çözüme kavuşturunca yorum kasıyor oluyoruz. Sosyal'in katı olması inanın gerçekten iyi, Sosyal rahat davransa burada da öyle üyeleri görürdük.

Her şey ortada. Bu arada aralarında en yaşlı forum SDN diye biliyorum ben. Technopat Sosyal ne zaman açılmıştı?
*Eskiden yeniye şu şekildeymiş.
SDN>TS>DA

@436077 önemli olan ilk açılma değil. Önemli olan doğru adımlar. Technopat ilk zamanından doğru kararlar attı ve sert standartları ile boş tayfafı önemli ölçüde bloke etti. Son zamanlarda olanlar ayrı bir destan olur, onu katmıyorum buraya.

SDN hem forum hem de site olarak popülerliğini kaybediyor. Bu uzun ve bazı kişilerin de içinde olduğu konu. Bu yüzden pek açmayacağım. Donanım Arşivi'nden sonra bir de SDN ya da yöneticilerinin Instagram storylerinde hesabımı görmek istemiyorum

Hakkı hocamın sizi storyde paylaşacağını hiç düşünemiyorum

Hepsi de bitti. Eskiden bilgisayardaki en ufak çözüme kadar çözen adamlar yok oldu. Şimdi sorun olduğunda konu açsam da yazan olmuyor. Millet ekşi sözlük-kızlar soruyor kıvamındaki konulara cevap yazıyor. Gerçek donanım sorunlarının çözümünü istiyorsanız İngilizceniz güzelse Tom's Hardware Forum'a gidin.

Bence önemli olan konulara ne kadar çok doğru cevap geldiği ve forum içi düzendir. Doğru cevaptan kastım konuyla alakalı mesaj olarak düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…