Forum sayfası yazmak için neleri bilmek gerekiyor?

451827

Decapat
Esenlikler dilerim, ben tarihe de, bilgisayara da ilgi duyan birisiyim. Bu iki ilgi alanını birleştirip tarihi olayların tartışıldığı, tarih konulu video oyunlarının üzerine konuşulduğu, tarihi yapıların incelendiği ve dahasının olduğu bir forum sayfası yazmak istiyorum yalnız nasıl yazacağımla ilgili pek bir bilgim yok. Veri tabanı için PHP bilmem gerekiyor, yalnız bunun yanında HTML, CSS ve JS de bilmem gerekiyor mu yoksa yalnızca PHP ile istediğim forumu yazabilir miyim? Bir de XenForo, MyBB gibi bir şeyler okudum ancak ne olduklarını tam anlayamadım. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Kıvanç noyan hocam onlar hazır yazılımlar siz kendiniz yazmak istiyorsunuz HTML, CSS, JS ön tarafta kullanılır PHP arka tarafta yaparsınız ama kullanılır mı bilmem.

Hazır forum scripti kurup, ya da ücretini verip makul bir fiyata birine kurdurup kolaylıkla çözebilirsin bu işi. Kendinin yazmasına gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır yazılmışı varken para ve zaman harcamak mantıklı gelmiyor.

Bu forum sitesi gibi xenForo yazılımını alıp kullanabilirsiniz. Böylece amacınıza çok daha hızlı ulaşırsınız. Görünümünü istediğiniz gibi editleyebilir veya hazır tema kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…