Merhabalar. Yeni bir forum sitesi kurmak istiyorum ve şu an için phpBB forum scriptini kullanmayı düşünüyorum. En azından kategorileri düzenleyene kadar. Daha sonra ise daha iyi bir forum scriptine geçmeyi düşünüyorum. Hangi forum scriptini önerirsiniz? XenForo güzel aslında ancak 160dolarlık fiyatı ile bana biraz fazla geldi.
Ben yıllar önce fazlasıyla uğraşıp, fazlasıyla para kazanmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam MyBB kullanıyordum. Hoş görünüm, kolay kişiselleştirme seçeneklerine sahipti.
XenForo veya IPB öneriyorum, güvenirseniz nulled (korsan) sürüm yazılım kullanabilirsiniz. Size kalmış, ben daha önce kullandım hiçbir eksiğini, hatasını görmedim.
Merhabalar. Yeni bir forum sitesi kurmak istiyorum ve şu an için phpBB forum scriptini kullanmayı düşünüyorum. En azından kategorileri düzenleyene kadar. Daha sonra ise daha iyi bir forum scriptine geçmeyi düşünüyorum. Hangi forum scriptini önerirsiniz? XenForo güzel aslında ancak 160dolarlık fiyatı ile bana biraz fazla geldi.
phpBB için şu temalardan kullanırsanız, XenForo için ücret ödemenize gerek kalmaz. Arka plan farklılıkları ne derecede benzeşiyor bilmiyorum ama phpBB de epey detaylı bir şekilde özelleştirilebiliyor. Ben Elegance temasını kullanıyordum ve her açıdan memnundum. Karar sizin...
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizce bu devirde blog sayfası açmak mı daha mantıklı yoksa forum sitesi açmak mı? Forum sitesini tutturmak daha zor gibi geliyor. Tek başıma altından kalkabilir miyim?
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizce bu devirde blog sayfası açmak mı daha mantıklı yoksa forum sitesi açmak mı? Forum sitesini tutturmak daha zor gibi geliyor. Tek başıma altından kalkabilir miyim?
O konuda Google SEO politikasına bakacaksın. Şu sıralar forumlar kontrolden çıktı. Sürekli uğraşılması vs gerekiyor. Blog ise tek bir kitleye yönelip bir anda yükselebileceğin platformlardan, forumda yazanlar sana kazandırır (pasif gelir), blogta sen yazdıkça kazanırsın (aktif gelir). Her türlü başlarda uğraşacaksın ve blog bu yönden daha basit ama forumun getirisi daha fazla.