Forumda çoğunluğun virgül kullanmayı bilmemesi

Makaleler
3
Yazım kurallarına bu kadar dikkat edilen bir ortamda, moderatörlerin bile çoğu konuyu onaylamadan önce düzenlerken bile virgül koymamaları beni bu kanıya sürükledi.

Raporladığım mesajların moderatörler tarafından düzeltilmiş halinde yine virgül olması gereken yerlerde kullanılmaması daha da körükledi bu kanıyı.

Raporladığım kişilerin (ceza alıp almadıklarını bilemiyorum malesef raporlarımızın sonuçlarını göremediğimiz için) virgül kullanmama ısrarının devam ederek mesaj yazmaları da buna bir etken.

Daha söyleyecek birkaç şey daha var aslında ama bu 3 sebep bile yeterli diye düşünüyorum.

Kısaca, neden çoğunluk virgül kullanmayı bilmiyor?

Daha nokta koymakta sorun yaşayanlar varken virgül kullanımını beklemek biraz abartı oluyor. Sosyal, TDK'nin bir şubesi değil. Türkçeyi düzgün kullanmayı bilenler elbette tüm yazım kurallarına uyacaktır fakat herkesten bunu bekleyemezsiniz.

Daha nokta koymakta sorun yaşayanlar varken virgül kullanımını beklemek biraz abartı oluyor. Sosyal, TDK'nin bir şubesi değil.
Abartı mı oluyor?
Yazım kurallarına bu kadar dikkat edilen bir forumda sanmıyorum abartı olduğunu hocam.

Gerçi son zamanlarda azalan cezalar, yazım kurallarına eskisi kadar önem verilmediğinin bir göstergesi.

Forumda daha nokta koymasını bilmeyen adamlar var, virgül zorunlu olsa herkes ceza alır. Kaldı ki virgül kullanılmaması cümlenin anlamını bozmuyorsa sorun yok. Bozuyorsa da raporlaman durumunda gereken yapılır zaten.

Utku abi bu otomatik düzeltmeye biraz daha yenilik getirseniz aslında forumda yanlış yazan kimseler kalmaz.

Bence de virgül kullanımı az, hatta çok az.

Son düzenleyen: Moderatör:
Abartı mı oluyor?
Maalesef herkesin mükemmel bir Türkçesi olmuyor. İlkokuldan sonra okula gidemeyenler bile var. Daha sonradan öğrenmek için yeterli vakitleri olmayabiliyor. Bilgisayardaki sorunu için yardım isteyen bir üyenin aylar sürecek bir eğitimi alıp dönmesini isteyemezsiniz. Bu nedenle, Sosyal'de en azından temel kurallara uymak yeterli oluyor. TDK şubesi olsaydık durum farklı olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…