Forumda çoğunluğun virgül kullanmayı bilmemesi

Türkçe Öğretmenliği birinci sınıftaydım. DEÜ'de çok saygıdeğer bir profesör hocamıza mesaj atacaktık. Çok çekiniyorduk, yazım yanlışı yapmaktan o kadar korkuyorduk ki anlaşmazlık çıktı. Sonrasında mesajı ben attım ve sınav hakkında bilgi istedim. Dilekçe yazar gibi mesaj yazdığımı hatırlıyorum.

Hocamızın mesajını yarım saat bekledik. Bildirim gelince hepimiz telefon başına üşüştük. Aklımızın hayalimizin alamadığı bir yazım stiliyle karşılaşmıştık. Tabii ki “Profesör olmuş Türkçe bilememiş.” diyemedik. Küresel çapta araştırmaları var. Yatay geçiş ile geldiğim üniversitede hocalar onun kitaplarını kaynak gösteriyorlar.

Vay be diyor insan, ondan sonra ben de pek takmaz oldum. Karşıya başarıyla ilettiğiniz mesajın nasıl yazıldığının bir önemi var mı bunu sormak gerek.

Virgül kullanılmaması yüzünden okuduğumu anlamamamla cümleyi devrik yazmak aynı şey zaten hocam, haklısınız.

Aynı şey değil fakat tartışılan konu ile bağlantılı. Zira bu tarz küçük yanlışları kafaya takmak saçmalıktan ibaret. Anlayamadığımız bir cümle olursa uyarırsınız olur biter.
kafaya tokadan başka bir şey takmayın.

TDK'ci arkadaşım, sen de aramıza hoş geldin. ^^

Kendisini yaklaşık 15 kere raporlamışımdır son 1-2 hafta içinde, ancak hala virgül hataları yaparak mesaj yazıyor.

Ne diyebilirim ki?
Bunu deyip soru işareti bile koymayan sen.
Forumu bırak ülkede doğru kullanan çok az kişi var. Ben bile özelliklerini bildiğim halde yazarken dikkat etmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen de yanlış yaptın, TDK derken "ci" eklemişsin ki Türk Dil Kurumucu veya ben yanlış yaptım. Hangisi hocam

TDK'nin bir şubesi değil.

@Dr. IssacKleiner

Bu kelime genellikle TDK'nin şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı TDK'nin şeklinde olmalıdır.

TDK'nin (yanlış kullanım)

TDK'nin ✓ (Doğru kullanım)​

Cümle içinde örnek doğru kullanımı:

TDK'nin kelime anlamını öğrenmemde ki yardımı çok.

Kaynak: Sen de TDK'ye Göre Doğru Yazılışı - Sen de Doğru Yazımı Nasıldır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…