Forumda çoğunluğun virgül kullanmayı bilmemesi

Abartı mı oluyor?
Yazım kurallarına bu kadar dikkat edilen bir forumda sanmıyorum abartı olduğunu hocam.

Gerçi son zamanlarda azalan cezalar, yazım kurallarına eskisi kadar önem verilmediğinin bir göstergesi.

Azalması mı? 44 tane cezam var (45'ye olabilir sayısını unuttum artık) birçoğu yazım yanlışlarından. Yapmayalım böyle şeyler lütfen.

Sadece virgül olsa yine iyi, genel olarak o kadar basit yazım hataları görüyorum ki şaşırıyorum bazen. Moderatörler de yazım kurallarına hakim değil, yeni açılan birçok konuda bağlaç olan "-de"nin yanlış yazılması gibi pek çok yazım yanlışı görüyorum, raporlamazsak düzeltilmiyor.

Abartı mı oluyor?
Yazım kurallarına bu kadar dikkat edilen bir forumda sanmıyorum abartı olduğunu hocam.

Gerçi son zamanlarda azalan cezalar, yazım kurallarına eskisi kadar önem verilmediğinin bir göstergesi.

Ceza alanların ceza aldıkları gözükmediği için böyle düşünüyor olabilir misiniz acaba?

Bilgisayardaki sorunu için yardım isteyen bir üyenin aylar sürecek bir eğitimi alıp dönmesini isteyemezsiniz.

Bunu isteyen yok. Konularda yapılan yazım yanlışları moderatörler tarafından daha dikkatli düzenlenmeli. Daha sonra da ilgili üyeye yaptığı hata ile ilgili saatlik de olsa ceza verilmeli; böylelikle insanlar yazım kurallarına daha fazla dikkat edecek, yanlış yaptıkları şeyin doğrusunu öğreneceklerdir.

Çok kasıyorsunuz, imla kılavuzunu kimse ezbere bilemez, buna yazarı da dahil.
İlkokulda Türkçe dersi alan herkes bilir hocam.
Sınavlara çalışanlar (LGS/YKS fark etmez) noktalama işaretleri konusunu görüyor, sınavda noktalama işaretleri konusunda soru kaçırmamak için konuya hakim olması gerekir.

Konuştuğu dil olan "Türçke" dilinin kurallarını da mı bilmiyor?

Veriliyor zaten.

Ahanda kanıtı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…