Forumda giderek tartışma kültürünün yok edilmesi

Artık bir yerden sonra foruma kimlik denetimi gelmesi gerektiğini falan düşünüyorum. Birisi belirli bir fiyat bandına kulaklık istiyor ve bu arkadaşın önerdiği kulaklığa laf edilince etmedik laf bırakmıyor.

Forumda sırf insanlara hakaret etmek için tavsiye konusuna dalanlar veya her telefon önerisinde sadece tek bir telefon öneren birisine telefonun sorunlu olduğunu söylediğimiz zaman hakaretler yediğimiz insanlar oldukça bu forum daha da kötüye gidecek.

Edit: Olaydaki yanlış anlatımları düzenledim.

Tartışma konuları hep kötüydü. Sanki bu forumda az insan varken, konu dışı kategorisi nezih bir yer gibi söylemişsiniz.
Geçmişte de kötü olduğuna dair bir kanıya varmak zor değil, çok doğru söylüyorsunuz bu konuda. Sadece bunun bilince olarak, halihazırda dibe vurmuş ve eksileri görmüş olan mevcut evreye kıyasla gelinen noktayı yazıya dökmek istedim. Geçmişteki durum, şu anki gelinen noktaya göre bana göre bir nebze de olsa kötünün iyisi bile sayılabilir. Nezih bir yermiş gibi cümleler kurduysam özür diliyorum çünkü düşüncelerimi, maalesef ki yanlış anlaşılmaya açık bir lisan ile yazıya dökmüşüm. Bunu fark ettim.

Şimdi sayıların artması ile diğer kategorilere de aynı kalitesizlik sıçradı. Bizim insanımızın tartışma konuları hep kendi görüşünü dayatan söylemlerden öteye gidemiyor.
İnsanımız maalesef fikirlerini, sadece ve sadece kendi perspektifinden ilerleyerek, ayakları yere basan cümleler kurmaktan dahi aciz iken; göğsünü gererek karşı tarafa empoze etme cüretini kendinde ne olursa olsun bulabiliyor. Bunun gelecekte de değişeceğini sanmıyorum.

Çok haklısınız...

Ne alakası var? Sylveon 2 mi olmaya çalışıyorsun anlamadım ki. Birbirinizi beğenip şişirdiniz. Moderatör olamayınca da kudurdunuz. Moderatörler haklı.

İşte burada ne devreye giriyor? Rapor sistemi tam olarak devreye giriyor. Fakat bazı üyeler direkt hiç raporlamadan isyan bayraklarını çekip konu açıyor. Bu da çok büyük bir kaosa yol açıyor. En büyük sorunlardan birinin bu olduğunu düşünüyorum.

Rapor sistemini çok kullanan biri değilim. Ama raporladığım bazı şeylerin geri dönüşü olmadığını fark ettim. Bazı yetkililerin bu cevapla olayı geçiştirdiğini düşünüyorum. Yetkili olmak sadece konu onaylama olayına dönmüş. Bunu kabul etmedikleri gibi saçma bahaneler ile kullanıcıyı suçlayarak insanları soğutuyorlar.

Cidden adama bir şey anlatıyorum adam ".. işte .." (noktalar bir ekran kartı olabilir bir terim olabilir.) Başka bir şey yok.

Var var, bolca var. Forumda herkes kaba kaba davranıyor, saldırıyor zaten.

Mod olamayınca kudurduk aynen. Modluğunuz batsın. Alakası bile yok.
Tartışma kültürü bitme konusuna attığın konu da saçma. Konuyu okudum 7 sayfa modlara sallamışsınız. Söyledikleri ''bazı kişiler'' lafı için. Bak 7 sayfa sallamasyon yapıyorsun. Adamlar oturup okuyor sonra da mümkün olan en uzlaşmacı şekilde cevap atıyor. Sonra @MisakoToro son sallamasyonunu yapıyor. Yani son mesajı bıle sızın atmanıza ızın vermısler. Daha ne olmasını beklıyorsun? Tartısma kulturunun olduguna ınanman ıcın. Hepımız egılıp ayagınızı mı opelım? Ayrıca da haklılar. Cete gıbı begen yapıp lınc grupları yapıyordunuz. Ku Klux orgutu musunuz nesınız?

Hocam başka bir forumda rapor sistemini kullanırsanız ve raporladığınız kişi uyarı yerse size bildirim geliyor. Geçen başka bir forumun bir konusunda adam "Kardeşim bugün 2 kişiyi uçurdum " yazmış. Şimdi aynısı Technopat'a gelse ne olacak? Çoğu kişi ban attırıp iyi bir şey yaptığını sanacak. Sözüm size değil yanlış anlaşılmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…