Forumda Her Gün Aynı Basit Konuların Dönmesi

200749

Kilopat
Makaleler
11
Arkadaşlar çoğu yabancı forumdaki konuları incelediğimde 10 mesajlısından tutun 100.000 mesajlısına kadar çoğu insanın BIOS modlama'dan tutun değişik değişik fikirlerle bu forumda tek bir kişinin bile yapamayacağı şeyleri yaptığının farkına vardım. Yanlış anlamayın, bu bizim problemimiz değil. Türkçe ve yeterince açık olan hiçbir online ders yok bu tür fikirlerle alakalı.

Yabancıların forumlarında bizde açılsa tarihin tozlu raflarına kalkacak konularda herkesin kendi fikirlerinin olduğunu gördüm. Neden bu tür forumlar gibi olmak yerine her gün aynı "İşlemcim Isınıyor, Gamepower İyi Midir, 3500 TL Sistem Önerisi" konusunu açıp her gün "Termal macun yenile, kasanın kapağını aç, Kötüdür, Şu sistemi al" mesajını atmaktan bir adım öteye geçemiyoruz? Neden cevap yazılmış konulara aynı cevabı yazıyor, diğer konuları cevapsız bırakıyoruz? Neden milletin görüşlerini aşağılayarak gelişmek yerine yarışma moduna giriyoruz? Neden bunlarla alakalı on binlerce konu varken hala aynı konuları açmaya devam ediyoruz? Her gün bu durumlar tekrarlanıyor, kitlendik kaldık bir yerde...

+Umarım bu sözlerim çarpıtılmaz ve düzgün bir şekilde tartışma havası yaratabilirim.

Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Size katılıyorum ufak bir araştırmayla açılmış konuları bulabilirler boşuna zaman çalıyorlar ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar yardım alamıyor. Böyle olunca da burayı işe yaramayan bir yer gibi düşünüyorlar ve bir daha girmeyenler bile oluyor.

Haklısın genelde var olan konuları araştırmak yerine direk kendi konularını açıyorlar. Arada bizde de değişik konular çıksa da yine söylediğin gibi yurt dışı forumları kadar olmuyor. Ben bunu alım gücüne bağlıyorum. Orada daha fazla seçenek daha ucuza olunca donanımsal olarak malzeme çıkabilecek yer artıyor. Pc kasası modlama cable sleeving tarzı şeyler daha bizde yaygınlaşmadı bile.

Belki de dediğiniz gibi eğitim kaynaklarının çok yeterli olmamasından kaynaklı bir sorundur. Tabi kendini geliştirecek insan her şekilde bulur, yabancı dilini geliştirip daha zengin kaynaklara yönelir lakin biliyorsunuz çok uzak değil birkaç sene önce i5-i7 diye 1. nesil işlemciler koyulup insanların birçoğunun paralarıyla ve hayalleriyle oynanışını. Marka verme gereği duymuyorum.
Belki de insanlar halen bilişimin çok büyük ve ayrı bir evren olduğunu fark edemedi. Bu konunun ayrı bir boyutu ama okullarda bilişim dersleri genelde seçmeli ve sözde "seçmeli" dersleri öğrenciler seçemiyor. Bu konulara çok ilgili olmama rağmen test kitabımdan kafamı kaldıracak zaman bulamıyorum genelde. Aslında biraz rehberlik ile insanların ufkunun cidden genişletilebileceğini düşünüyorum. Umarım bir gün bu sığ suları aşarız.

Sanırım dediğin türden konu açan insanlar Technopat'ı Google yerine çok başka bir yerde bulmuş.

Eğitim sisteminin hataları yüzünden oluyor bilgisayardan yola çıkarsak işlemci ve ekran kartı kullanmadan sadece depolama birimi kullanmaya benzer haliyle teoride çok güzel gibi görünürken pratikte hiç bir işe yaramaz.

Cevap basit. İnsanlarımız tembel, okumayı/araştırmayı zaman kaybı olarak gören ve hazır cevaplara alışmış bireylerden oluşuyor. Adam forumda sorayım, hazır cevabımı alayım yoluma bakayım derdinde. Ortalama olarak açtığı konunun onay alması 30 dakika, cevap almasıyla birlikte 1 saat diyelim. 1 saat bekleyeceğine belki de sorusuna Google'da 5 dakikalık araştırmada ulaşacak. Ama yok, hazıra alışmış bir kere. Önüne sıcak sıcak istiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…