Forumda "Kültür ve Tarih" Konu Kategorileri Neden Yok?

Tahminimce forumla beraber komple bu siteyi kuranlar arasında bu dediğinizle ilgilenen yok.
Teknolojiye ağırlık veren bir forum yani benim gördüğüm bu 5 dk'da 1 sistem toplama konusu açılıyor. Tarih konularının bir müddet sonra siyasete çekilip huzursuzluk oluşturabileceği kanaatinde ise belirttiğiniz gibi oluşturmamışlar, oluşturmazlar diye tahmin ediyorum.

Tahminimce forumla beraber komple bu siteyi kuranlar arasında bu dediğinizle ilgilenen yok.
Teknolojiye ağırlık veren bir forum yani benim gördüğüm bu 5 dk da 1 sistem toplama konusu açılıyor. Tarih konularının bir müddet sonra siyasete çekilip huzursuzluk oluşturabileceği kanaatinde ise belirttiğiniz gibi oluşturmamışlar, oluşturmazlar diye tahmin ediyorum.
Kültür kategorisi olabilir. Sonuçta forumda birçok başlık var ancak "Kültür" ve "Tarih" gibi başlıklar yok.

Tarih tartışmaya açık bir konu değil, tarihi tarih yapan budur, şimdi bir kullanıcı gelip "X " tarihinde yaşanan bir olayın, yada yaşayan kişinin hakkında tarih kadar tarafsız olup, bütün iyi ve kötü yönlerini veya o şartlar altında ne yaptığını, nerelere geldiğini, olayın akışını izah edebilecek mi ? Ben pek sanmıyorum. Kültür kategorisi olabilir ama tarih için çok fazla ağır şart gerekli olması gerekli olduğunu düşünüyorum.

Tarih tartışmaya açık bir konu değil, tarihi tarih yapan budur, şimdi bir kullanıcı gelip "X " tarihinde yaşanan bir olayın, yada yaşayan kişinin hakkında tarih kadar tarafsız olup, bütün iyi ve kötü yönlerini veya o şartlar altında ne yaptığını, nerelere geldiğini, olayın akışını izah edebilecek mi ? Ben pek sanmıyorum. Kültür kategorisi olabilir ama tarih için çok fazla ağır şart gerekli olması gerekli olduğunu düşünüyorum.

Tarihin karanlık noktaları vardır, hiç bir yerde kaydedilmemiş ve kimsenin net bilgisi olmadığı. Böyle bir kategori olsa da tartışsak keşke.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı