Forumumuz niye öbür forumların gerisinde?

Forum her zaman tabii ki gelişebilir, her zaman giderilecek bir eksiklik ve daha iyi olabilecek şeyler vardır. Forum kültürü genel olarak her yerde azaldığı için eski üyelerin eski tadı alamadığını belirtmesi de normal. Ancak diğer forumların gerisinde değil, aksine açık ara farkla önde muadillerine kıyasla. Gerek aktiflik, gerek topluluk, gerekse moderasyon.

Aksine şu an Türk forumlarının en iyisi Technopat diyebiliriz. Aktiflik yok dediniz geç saatlerde bile 10.000+ aktif üye oluyor. Bu Türk forumları için aşırı iyi bir sayı. "Diğer" dediğiniz forumlar hangisi merak ettim. İsim verebilirsiniz yasak değil. Çoğuna webden aradığım yardımda buluyorum ama çoğu ya 2013lerden kalma oluyor ya da hiç cevap alamıyor. Technopat buna kıyasla daha önde aradığınız sorunun çoğunda cevap da oluyor.

Bir aralar düşüş vardı evet o kadar çöküyordu ki ben bile girmeyi bırakmıştım 1 konuyu timeouta ramak kala açtığı için. Şu an düzeltilmiş vaziyette.

Ha bir de şöyle bir şey var; Forum'un yaş kitlesi çok düştüğü için teknik bilgi azaldı. Eskiden Microsoft mühendislerinin çözemeyeceği şeyi Technopat forumundaki adamlar çözerdi. Artık çoluk çocuk dolduğu için bilgisi olmadan saçma sapan şeyler veriyordu. Açtığım konuda iPhone'lere VPN yüklenmiyor diyen çocuk hala aklımda.

Türkiye'nin en büyüğü olduğuna gayet katilinabilir, bu demek değil ki eksiği yok. Uzun zamandır objektiflik sorunu olduğunu düşünüyorum forumda modlar ve yönetim acisindan, örnek vere vere bitmez.

Doğru diyorsunuz hocam zor iş olur gerçekten.

Çünkü moderasyon sorunlu. Daha iki gün önce cümlede p..no kelimesi kullandığım için ceza yedim.
Bu forumda bu kelimeyi kullanmanı gerektirecek ne olmuş olabilir? Gayet normal ceza yemen. Çok kullanman gerekiyorsa "cinsel içerikli video" da diyebilirdin.

Aslında forumu Osmanlı gibi görüyorum zamanının en büyüğüydü kaynak ve bilgi alanında da öyle ama son zamanlarda geriye düştü özellikle aktiflik olarak ve hep aynı konuların tekrarlanması özellikle din konusu katiyen yasakken sırf forum aktif olsun diye müsaade edildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…