Forumun kullanım amacı

Schizophren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sosyal'in kuruluş amacının teknoloji konularında yardım almak ve fikir paylaşabileceğimiz ortamın oluşmasını sağlamak diye biliyorum. Ben “kurucular'ın” bu amaçla hayata geçirdiğine inanıyorum. Fakat son zamanlarda yani son 6 aydır “konu dışı” adı altında açılan konular o kadar fazla ki Sosyal'in teknoloji forumundan ziyade özel hayat ve çeşitli başlıkları altında toplayan bir forum haline geldi. Aciliyet kavramına Sosyal'de pek yer verilmese de teknoloji adı altında konu açanların neredeyse tamamı anlık ihtiyaç sonucu açılıyor. Fakat benim sitem ettiğim nokta konu dışı konular o kadar hızlı türüyor ki ilgili yardıma muhtaç kişilerin açtığı konular dakikalar içinde araya kaynayıp kayboluyor. Bunu bir arzudan ziyade talep olarak nitelendirilmesini isterim. Konu muhtemelen kilitlenecek fakat ilgili mecralara ulaşmasını umuyorum.

Mobildeyim, anasayfaya yeni açılan 'konu dışı" konuları düşmüyor.
İlgili ve bilgili olan kişiler genelde kendi kategorilerini takibe alıyorlar. Bu da bi' nebze olsun azaltmakta.

Yardıma ihtiyaç duyan kişilerin konularının kaybolduğu kısmına katılmıyorum. Teknik destek bölümünü takip eden üyeler zaten o kategorideki konuları inceliyor. Sosyal'de açılan konu dışı kategorisindeki konular kısmında haklısınız ama yapacak bir şey yok. En nihayetinde burası bir forum. Kategoriyi yasaklayacak halleri yok ya adamların.

Eğlenceli konular oluyor aralarında. Öğreniyorsun vakit geçiriyorsun. Ana sayfaya düşmüyor konu.

Yani her alanda bilgi alabileceğiniz ve geyik muhabbeti dönen bir forum bence bir sorun yok bu konuda. Ama şöyle ayrıca bir Discord kanalı olsa goygoy için daha iyi olabilirdi.

Ben konu dışı açılmasın veya neden açılıyor demiyorum. Üye sayısı fazla olduğu için anlık konu sayısı ve türü fazlaca değişken, benim tavsiyem sadece teknoloji için bir bölüm olması. Belki farklı bir domain gibi.

Gerçekten yeni konular kısmımda yok. Sadece yeni mesajlar kısmında gözüküyor. Sonunda açtığım konular konu dışı mesajlarının arasında kaynamayacak.
Arada bazı tuhaf konu dışı ve mizah ve eğlence konuları çıksa bile çoğunlukla mantıklı şeyler konuşuluyor. Teknik destek vs konularına zaten ilgisi olan insanlar bakıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…