Forza 4/5, Need for Speed gibi yarış oyunlari GPU mu, CPU ağırlıklı mı?

CihanK23

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, yarış oyunlarında örneğin Asphalt 9 ortalama FPS, GPU ve CPU kullanimi neler olmalı? GPU mu CPU mu ağırlıklı oyunlar bunlar?

%40 Central Process Unit %60 Graphics Processing Unit diyebilirim. (Kısaltmasını yazdığım için ceza yedim.)

Son düzenleme:
GPU ağırlıklı. Online girersen işlemci kullanımı biraz artıyor.

Asphalt 9 normalde mobil bir oyun olduğu için masaüstünde 60 FPS kısıtlaması olabilir, emin değilim. Öyleyse ekran kartı kullanımı sistemden sisteme değişir. Forza Horizon 4 ve 5'te ekran kartı kullanımı minimum %97 olmalıdır. İşlemci kullanımının pek bir önemi yok. İster 20 olsun, ister 80. Ekran kartını beslesin yeterli.

Sisteminiz nedir?

İşlemci ağırlıklı tabii ki. Harita araba kullanımı derken arkada çok fazla işlem oluyor.

Ortalama fps nedir ve gpu kullanimi her zaman 99 mu olmali bu oyunlarda

GPU kullanımının 99 olması gayet iyidir herhangi bir darboğaz vs yok demek.

i5 12500h, RTX 3060 16 GB tek kanal DDR4 RAM Acer Nitro 5

GPU kullanımının 99 olması gayet iyidir herhangi bir darboğaz vs yok demek.

Şu an Asphalt 9 cok az yer kapliyor diye onu indirmeye koydum da test edecektim. Herhalde cok bir şey yok oyunda 6 GB falan. Onda ekran kartini 99 kullanir mi bilmem. Asphalt'i oynayan da cok kalmamis herhalde zaten.
A

Aynen dediğin gibi FPS sınırı var o yüzden sanırım GPU'yu tam kullanamıyor oyun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…