Forza Horizon 4 ağaçlardaki garip doku hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
3
Yer
İstanbul
İyi sosyaller dostlar. Forza'da uzaktaki ağaçların yaprakları nokta nokta şeklinde gözüküyor. Ekran alıntısı aldım aşağıda paylaşacağım. Ekran alıntısında çıktığına göre monitörden yana bir sorun olmadığını düşünüyorum. Korkum ekran kartımda problem çıkması. Ekran alıntısını tam ekran yapıp inceleyiniz lütfen.

Sistem:
Intel i5-8500
MSI B360M PRO-VH
2x8 G.Skill 2400MHz.
MSI Gaming X GTX1060 6 GB.
SanDisk Plus 480 GB SSD.
Windows 10 V2004 son sürüm.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam uzaktaki nesnelerin görünümü ile ilgili bir ayar vardı sanırım onu yükseltin.

Hata değil, donanım kaynaklı bir kısıtlama. Bu oyun konsol için çıktı ve PC'ye sonradan getirildi. Hala konsol bazlı kısıtlamalar geçerli. Uzaktaki nesnelerin daha az detaylı olması normal bir durum. Bu kadar güzel grafikleri göreceli olarak düşük kapasiteli donanımlarda verebilmek için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor.

Oyun HDD'ye mi yüklü? Ayrıca ekran kartı sürücüsü güncel mi? Birde MSAA'yı 8X yapıp, öyle deneyin.

Anladım Forza'daki sorunu. Dediğim gibi ekran kartına shader, shadow ve texture testleri yapılabiliyor mu? APB adlı oyunda çok fazla grafik bugu var. Üstelik CS:GO'daki gölgeler de bir garip. Ekran kartından işkilleniyorum.
Oyun HDD'ye mi yüklü? Ayrıca ekran kartı sürücüsü güncel mi? Birde MSAA'yı 8X yapıp, öyle deneyin.
SSD'ye yüklü. Sürücü en son sürücü değil sanırım. Yarın DDU ile kaldırıp tekrar yükleyeceğim.

Ekran kartı sürücüsünde keskinleştirme ayarı varsa kapatın, onun dışında etki edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Oyunun kendisinde olan bir şey bu pikselleşme. Oyun içi benchmark testi var, o da FPS için uygun ayar bulmaya yarıyor sadece. Diğer oyunlarda yaşadığınız görüntü bozulmalarını bilemiyorum. Onların da ayarları ile alakalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…