Forza Horizon 5 açılmıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
AORUS RTX 3080
Anakart
ROG B550-E
İşlemci
R7 5700X
Geçen ay oynayıp sildiğim oyun, tekrar yüklediğimde açılmıyor. Belki sorun Xbox uygulamasındadır diye oyunu silip Steam'den yükledim, yine açılmadı. Oyun görselinin sağ altında "oyun başlatılıyor" yazısıyla beraber 9. saniyeye kadar saymasının ardından küçük görsel geliyor ve kapanıyor. Birebir aynısını Reddit'te de çok yaşayan olmuş ama oradaki çözümler bende olmadı. Bilgisayarımdaki diğer diskimde sorunsuz oynayabiliyorum.
Format atmadan, sıfırlamadan bir çözüm bulmak istiyorum.
Aşırı ısınma yok, parçalarda sorun yok, montajda sorun yok, diskte sorun yok, kablolarda sorun yok, her şey güncel, anti virüs uygulaması yok, depolama dolu değil,
Daha önce başınıza geldiyse çözebildiniz mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Hocam çözebildiniz mi aynı sorunu yaşıyorum kaç defa silip yükledim, başka diskte denedim, sürücüleri güncelledim, dosyaları doğruladım, defalarca Xbox uygulamasını onarmayı denedim, oyun hizmetlerini kaldırıp yükledim, oyun modunu açıp kapatıp denedim sonuç aynı.

Geçen ay oynayıp sildiğim oyun, tekrar yüklediğimde açılmıyor. Belki sorun Xbox uygulamasındadır diye oyunu silip Steam'den yükledim, yine açılmadı. Oyun görselinin sağ altında "oyun başlatılıyor" yazısıyla beraber 9. saniyeye kadar saymasının ardından küçük görsel geliyor ve kapanıyor. Birebir aynısını Reddit'te de çok yaşayan olmuş ama oradaki çözümler bende olmadı. Bilgisayarımdaki diğer diskimde sorunsuz oynayabiliyorum.
Format atmadan, sıfırlamadan bir çözüm bulmak istiyorum.
aşırı ısınma yok, parçalarda sorun yok, montajda sorun yok, diskte sorun yok, kablolarda sorun yok, her şey güncel, anti virüs uygulaması yok, depolama dolu değil,
Daha önce başınıza geldiyse çözebildiniz mi?

Kardeşim bu mevzuyu yaşayan çok, özellikle game Pass/Xbox App üstünden oyun yükleyenlerde. Senin anlattığın şey şu: Oyunu açıyorsun, “oyun başlatılıyor” yazıyor, sonra bir ikon gelip tısss diye kayboluyor, değil mi?

Şimdi bak, bu işin birkaç farklı sebebi olabilir, en yaygınlarını yazıyorum:

1. eski kayıt dosyaları / cache bozulmuş olabilir.

Belgelerim klasöründe ya da appdata içinde oyunun ayar dosyaları kalmış olabilir.

C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local ve AppData\Roaming içindeki klasörleri bir kontrol et, oyunun ismiyle alakalı olanları sil (yedek al istersen önce).

2. Xbox services veya Gaming services bozuk olabilir.

PowerShell'i yönetici olarak aç:

Get-appxpackage Microsoft. Gamingservices | remove-appxpackage -allusers
Start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN

Bu kodla Gaming Services'i kaldırıp Store'dan tekrar yüklemen gerekiyor.

3. oyun bir diskte çalışıyor, diğerinde çalışmıyorsa.

Belki o diskteki NTFS izinleri, ya da kayıt defteri yolu bozulmuş olabilir.

Oyunu D: Diskine kuruyorsan, çalışıyor diyorsun — o zaman C: Diskine kurulu olan yerde eski kurulum kalıntısı sorun çıkarıyor olabilir.

Xbox uygulaması ya da Steam bazen eski yolları kafaya takıyor.

4. ekran kartı sürücüsü / overlay yazılımları.

NVIDIA GeForce Experience, MSI Afterburner, Razer Cortex gibi şeyler varsa bir kapatıp dene.

Ekran kartı Driver'ını da güncelle, bazen basit bir güncelleme bile çözebiliyor.

5. temiz açılış dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı