Fotoğraf için telefon önerisi

Bütçe
80000

bilge42

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle Selamlar,
- İlerde telefon almayı düşünüyorum bu yüzden açtım bu konuyu. Öncelikle fotoğraf çekmeyi fazlasıyla seven bir kişiliğim var. Bu yüzden fotoğrafçılık konusunda gerçekten üst düzey bir model almayı düşünüyorum. Bütçe 80K. Aklımda Xiaomi 15 Ultra, Vivo X200 Ultra (yurt dışı). Hocam öncelikle Huawei'de aklıma geldi çünkü shutter speed konularında, portre, ai konularında falan mantıklı ama içinde google servislerinden mahrum bırakıldığı için tercih edemeyek gibi duruyorum. Bu yüzden Yeni çıkmış Vivo X200 Ultra veya Mi 15 Ultra gibi modellere baktım. Aralarında pek bir fark göremedim sensörler falan aynı. Bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misin? (Başka marka önerisine de açığım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yanlış anlamayın ama bütçenin 2/3'ü ile telefon, kalanıyla fotoğraf makinesi alsanız daha performanslı olmaz mı? Telefonların çektiği fotoğraflar doğal olmuyor çünkü, AI ile üzerinden geçiliyor her seferinde.
Hocam biriktirdiğim parayla bunu düşünmüştüm, öğrenciyim. Fotoğraf makinesi de düşündüm ama iyi veya kötüyü ayırt etme bilgisi olmadığı ve çok büyük, ağır olacakları için tercih etmedim. Birde o kadar profesyonel çekim yapamıyorum daha.

2 model de üzmez kamera konusunda. En iyileri diyebiliriz. İkisini tekrardan iyice karşılaştırıp seçim yapmanı öneririm telefoncularda. Ön kamera olarak vivo iyi iş yapmıyor bunu da belirteyim.

Hocam biriktirdiğim parayla bunu düşünmüştüm, öğrenciyim. Fotoğraf makinesi de düşündüm ama iyi veya kötüyü ayırt etme bilgisi olmadığı ve çok büyük, ağır olacakları için tercih etmedim. Bir de o kadar profesyonel çekim yapamıyorum daha.

Başlangıç seviyelerinde makineları bir telefona göre çok daha iyi fiyata alabilirsiniz. Ağırlık ve boyut konusunda bir şey diyemem ama fotoğraf makinesi ile çekilen bir fotoğrafın tadını ve kalitesini telefon vermez orası ayrı.

Başlangıç seviyelerinde makineları bir telefona göre çok daha iyi fiyata alabilirsiniz. Ağırlık ve boyut konusunda bir şey diyemem ama fotoğraf makinesi ile çekilen bir fotoğrafın tadını ve kalitesini telefon vermez orası ayrı.
Teşekkürler hocam tekrar bir gözden geçireceğim.

Hocam biriktirdiğim parayla bunu düşünmüştüm, öğrenciyim. Fotoğraf makinesi de düşündüm ama iyi veya kötüyü ayırt etme bilgisi olmadığı ve çok büyük, ağır olacakları için tercih etmedim. Birde o kadar profesyonel çekim yapamıyorum daha.
Hocam bildiğim kadarıyla, Sony ve Nikon bu sektörün lideridir. Bu markaların bütçenize uygun olan cihazlarından bir tanesini seçin ve internette araştırın, inceleme videolarını izleyin. Memnun kalırsanız satın alın, kalan bütçeyle de telefon bakarsınız.

Hocam bildiğim kadarıyla, Sony ve Nikon bu sektörün lideridir. Bu markaların bütçenize uygun olan cihazlarından bir tanesini seçin ve internette araştırın, inceleme videolarını izleyin. Memnun kalırsanız satın alın, kalan bütçeyle de telefon bakarsınız.
Katılıyorum ikinizede. Düşük bütçeyle daha iyi bir fotoğraf makinası alıp yanına da güzel bir telefon alınabilir.

Ufak boyutlu kameralara bakabilirsiniz.
Örnek olarak Canon Ixus serisi fotoğraf makineleri hem cep telefonundan ufak, hem de cep telefonuyla kıyaslanmayacak kadar pratik günlük çekim sonuçları veriyorlar (snapshot denen çekimler, bas-çek, ayarsız tam otomatik mod çekim başarısı anlamında).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı