Fotoğraflar nereye yedeklenebilir?

wallendorrr

Hectopat
Daha fazla  
Google Drive'de ve fotoğraflarda bir sürü fotoğraflar var arkadaşlar fakat depolama alanım dolduğu için. Geçen de Google depolama alanlarına zam yaptı 200GB için ayda 80TL ödemek istemiyorum. Onun yerine fotoğrafları yedekleyebileceğim bir elimde bulunan fiziksel cihaz istiyorum. Sizce nasıl yedekleyebilirim fotoğraf ve videoları? USB mi almam lazım yoksa başka bir şey mi almam lazım? Google'da de ayrıyeten durmalarını istemiyorum uçtan uca şifrelenmediği için. Parayı ödemediğim için de maillerde gelmiyor.

Ben çok eskiden USB kullanmayı tercih ediyordum ancak günümüzde akıllı telefonlar çok yüksek boyutlu resim/video çektiğinden 256 GB bile alsanız belleği doldurmanız çok uzun sürmez.

Eğer bir masaüstü bilgisayarınız varsa 2-3 TB'lik ek bir harddisk alın, yoksa taşınabilir HDD düşünebilirsiniz ancak fiyatları daha yüksek.

Ben çok eskiden USB kullanmayı tercih ediyordum ancak günümüzde akıllı telefonlar çok yüksek boyutlu resim/video çektiğinden 256 GB bile alsanız belleği doldurmanız çok uzun sürmez.

Eğer bir masaüstü bilgisayarınız varsa 2-3 TB'lik ek bir hard disk alın, yoksa taşınabilir HDD düşünebilirsiniz ancak fiyatları daha yüksek.

Yani bu işlerden çok anlayam birisi değilim hocam 1TB alsam en azından yine işimi görür diye düşünüyorum sadece önemli fotoğrafları yedekleyem anı olacak fotoğrafları kaydeden birisiyim. Hangisini almam gerekiyor yani her ay güvensiz bir ortama Google'a para vermektense en azından elimin altında olur para neyse artık veririm bir şekil.

rclone denen özgür bi' proje var. Ortadaki adam olarak bulut depolama servislerinin çoğunda veri şifreleme imkanı sunuyor. Uzun zaman kullandım, tavsiye ederim.
Elbette vardır hocam ama dediğim gibi direkt fiziksel olarak elimde olsun istiyorum her ay böyle sürekli para vermek istemiyorum.

Seagate ya da WD, Toshiba da olur. HDD önerisi için ayrı konu açarsanız model önerirler.
Bu önerdikleriniz Harddisk değil mi? 1tb alsam fotoğrafları yedeklemek için bilgisayara mı takmam gerekiyor yoksa telefonuma mı? Laptop kullanıyorum.

Bu önerdikleriniz Harddisk değil mi? 1tb alsam fotoğrafları yedeklemek için bilgisayara mı takmam gerekiyor yoksa telefonuma mı? Laptop kullanıyorum.
Laptop'a fazladan sabit disk takılamaz, mecbur taşınabilir disk alınması gerekir.

Taşınabilirlerin telefona takılabildiğini sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı