Fotoğraftaki devre BIOS çipi mi?

300 lira anlamsız fazla evet, çözümü de maalesef bilmiyorum normal kullanıcılar BIOS'la bir, iki oynar ama BIOS'u tamir etmeye gelince pek bilmezler. Forumda ileri bilgili biri varsa sizin postu görmesini bekleyin yapacak bir şey yok. Ayrıca çok uzun süre uğraşıp çözemezseniz bile yeni anakart alın, bayağı bir daha karlı. O 300 lira boşa gidicek belli.
(1) Bozuk olan BIOS nasıl düzeltilir? | Technopat Sosyal
ASUS UPDATE programıyla bios güncelleme resimli anlatım Burda (donanimhaber.com)
Neyse yarın bir de Kadıköy de pasaja götüreceğim. Bakalım orada daha ucuza yaparlar mı?
Hocam bir dakika. NP300E5A model laptop sahibiyim. Size fotoğrafını atayım. Benzerdirler.
Bekliyorum hocam.

Bekliyorum hocam
Tabii bulabilirsem. Kanepenin altına bir yere koymuştum gibi hatırlıyorum. Biraz daha bakayım.
Hocam bilgisayar bozuktu, galiba bu yüzden atmışlar. Ama örnek resim var:
Samsung-NP300E5A-1-744-x-496.jpg

Anakartın arka kısmında bulunuyor pil. Ön tarafında değil. Gördüğünüz yuvarlak şey bios pili. Sağ altta bulunan. @Yilmaz04

Son düzenleme:
Tabii bulabilirsem. Kanepenin altına bir yere koymuştum gibi hatırlıyorum. Biraz daha bakayım.
Hocam bilgisayar bozuktu, galiba bu yüzden atmışlar. Ama örnek resim var:
Eki Görüntüle 852662
Anakartın arka kısmında bulunuyor pil. Ön tarafında değil. Gördüğünüz yuvarlak şey bios pili. @Yilmaz04
Evet hocam, aynı anakart. Benim bulduğum çip pilin biraz üstünde, üstü bantlanmış olan kare çipin altında.
@He162A1 Tamam o zaman ben sizi fazla meşgul etmeyeyim. Yarın Kadıköy pasaja götürür bir de oradan fiyat alırım. Teşekkürler yardım ettiğiniz için.
Bu da benimki

Dosya Ekleri

• 09540750-33F0-4C3F-97D0-3F1419778E9C.jpeg
    09540750-33F0-4C3F-97D0-3F1419778E9C.jpeg
    145,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı