Çözüldü Foxconn G31MPX modeline RX550 takabilir miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eren152

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 6600H RTX 3050
Meslek
Yazılım Geliştirici
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar, elımdekı eski bilgisayarıma RX550 2 GB alıp LoL vs gıbı düşük sistem gereksinimli Online oyunlar oynamak istiyorum.
İşlemci; Intel Pentium'e 6300.
RAM; DDR2 4 GB 800 MHz.
Anakart; Foxconn G31mpx.

Sorum şu bu anakarta RX550 2 GB'lık ekran kartını alıp taksam takılır mı sorun yaşar mıyım?
Kart; https://www.hepsiburada.com/sapphir...-3-0-ekran-karti-11268-21-20g-p-hbv00000w1g8d

Sorun yaşamazsınız. Anakartta zaten PCI-e slotu var. Başka sorunuz varsa yazarsınız hocam.
Pekı bir sorum daha olacak r 7 240 mı daha uygun RX550 mı hangısı daha yuksek FPS değeri verebilir bu işlemci ve anakartla.

Tam hakkını veremeyecek ama kardeşiniz için ideal bir oyun deneyimi olur. İleride değiştirirseniz, yararınıza.

Pekı bir sorum daha olacak r 7 240 mı daha uygun RX550 mı hangısı daha yuksek FPS değeri verebilir bu işlemci ve anakartla.
R7 240 daha uygun olur, darboğaz sıkıntısı yaşanmayabilir ama RX 550'de daha fazla FPS verir. Benim size tavsiyem, RX 550 alın. R7 240 alırsanız, pişman olursunuz.

Kesinlikle RX550 sakın ama sakın R7 240'a para bile vermeyin. Piyasanın şişirdiği bir ekran kartı. 2 GB diye göz boyayabilir ama RX550 kart her türlü üstün bir kart. Darboğaz sorununa gelirsek ekran kartına yük bindirirsek yani grafikleri yükseltirseniz darboğaz azalır.

Kesinlikle RX550 sakın ama sakın R7 240'a para bile vermeyin. Piyasanın şişirdiği bir ekran kartı. 2 GB diye göz boyayabilir ama RX550 kart her türlü üstün bir kart. Darboğaz sorununa gelirsek ekran kartına yük bindirirsek yani grafikleri yükseltirseniz darboğaz azalır.

Son bir sorum daha olacak pekı 100'de 100 darboğaz yapar mı yoksa ufak seviyelerdemı olur yanı çok sorun çıkar mı?

Son bir sorum daha olacak pekı 100'de 100 darboğaz yapar mı yoksa ufak seviyelerdemı olur yanı çok sorun çıkar mı?
RX 550 ile Pentium E6300 ister istemez darboğaz yapacak. Ekran kartına yük bindirirseniz, darboğazı azaltır. Örneğin; yüksek çözünürlükte kullanmak ve oyunu en yüksek grafik ayarda oynamak.

Hocam, bu siteye göre %23 darboğaz olur. Daha çok işlemci isteyen oyunlarda sorun yapar. Tavsiyem ekran kartından sonra isterseniz Q serisi işlemci almanız olacaktır. Grafikleri yükselterek darboğaz azalacaktır.

Hocam, bu siteye göre %23 darboğaz olur. Daha çok işlemci isteyen oyunlarda sorun yapar. Tavsiyem ekran kartından sonra isterseniz Q serisi işlemci almanız olacaktır. Grafikleri yükselterek darboğaz azalacaktır.

Ben şahsen kendi bilgisayarımda denedim 22 dedi ve işlemcimin eski ekran kartımla o kadar darboğaz yapacağını sanmıyorum biraz yanlış gibi geldi.

Ben şahsen kendi bilgisayarımda denedim 22 dedi ve işlemcimin eski ekran kartımla o kadar darboğaz yapacağını sanmıyorum biraz yanlış gibi geldi.

Olabilir, hocam zaten kardeşiniz işlemci sömürün oyun oynarsa zaten her türlü olur. Ama ETS 2 veya GTA 5 vb. oyunlarda ikisini de oyun kullanacaktır. Yine hafif darboğaz olursa grafikleri arttırırsınız. Siteler zaten %100 doğru söylemez bunun gibi test videoları da bunu sadece deneyimle anlayabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı