Foxconn G31MVP ve 9400 GT oyunlarda kasma sorunu

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
PC son zamanlarda çok garipleşti. Ekran kartımın sürücüsünü güncelliyorum güncelledikten sonra hepten berbat bir hal oluşuyor. Durduk yere masaüstünde hiç bir işlem yapmadığım halde lag yapıyor ve çözülmediği içinde rest atmak zorunda kalıyorum. Onun dışında hiç bir oyunu en düşük ayarlarda bile oynayamıyorum. Örneğin SR3’ü en düşük ayarlarda rahat oynarken şuan en düşükte bile feci kasıyor. W7’den W8 yaptık mesela format atmışken son sürüme bir bakalım dedik olmadı. Tekrar W7 yaptık yine aynı. Kullandığım NVIDIA GeForce 9500 GT’yi çıkarıp eski ekran kartım bir alt model olan 9400 GT’yi taktık yine aynı. NVIDIA’nın kendi overclock programıyla overclock denedi bu sefer PC direk rest atıyor ve eski haline geliyor overclock olayı. Ekran kartlarımın 2’si de başka PC’de sorunsuz çalışıyor. Acaba sorun nerde olabilir?

CPU-Z ekran görüntülerini yollaman sorunu tespit etmede çok yardımcı oldu. İki ihtimal var: ya CPU soğutucunun termal macunu kurumuş ya da kullandığın Foxconn G31MVP anakart bozulmuş. Her halükarda bu anakart miadını doldurmuş. MSI G41M-P33 alabilirsin. Eğer sorun soğutucuda ise kurumuş termal macunu değiştirip yenilemek yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı