Foxconn G31MXP kaç GB RAM destekler?

Yani şu an bende LGA 775 sistem kullanıyorum. 4 GB RAM ile E7500 işlemcisini kullanıyorum. RX 550 4 GB ekran kartı var. OC ile işlemciye çok aşırı bir performans düşmesi yaşamıyorum. Ama 3.8GHz de kullanıyorum.

Sizin anakartta voltaj ayarı olmadığından belki çok yüksek MHz'ler elde edemeyebilirsiniz. Ben DDR3 G41 versiyonu foxcoon anakartı kullanmıştım zamanında 200 FSB'li işlemciyi Max 275 280 FSB'ye çıkartabilmiştim voltaj olmadan. E5200 işlemci vardı. Şu an anakart çalışıp çalışmadığından emin değilim. Eğer çalışır durumda ise size göndermeyi isterdim. Ama şu anda maalesef üniversite için şehir dışındayım.

Ucuz yollu DDR3 anakartlara bakabilirsiniz.

Bu arada ekran kartı modeli ne acaba? Eğer onboard kullanıyorsanız Max 128 MB RAM ayrılabiliyor foxcoonda. Ama ASUS anakartta 256MB RAM ayrılabiliyordu. Bakacaksınız DDR3 ASUS Gigabyte MSI gibi anakartlara bakın. DDR2 bbulursanız P34 P45 gibi bunlar DDR2'dir ama her slot için 2 GB destekler toplamda 8 GB RAM yapar. Hem OC için idealdir. Ama G31 değil de G41 anakart bakabilirsiniz.

Bir ara düşündüm DDR3 bir anakart almayı. Hatta çok yakın zamanda düşündüm. Fakat işlemcilere baktığımda 1500 TL falan görünce yok, hiç uğraşmayayım en iyisi dedim.

Xeon'lara bakmamıştım aslında. Anakarta zarar vermeden yani soketiyle falan oynamadan takabilir miyim?

Xeon'lara bakmamıştım aslında. Anakarta zarar vermeden yani soketiyle falan oynamadan takabilir miyim?

Yani aslında X3440 LGA 1156 işlemcisi o anakarta olmaz. Ama X5460 veya E5450 takılabilir. Ama BIOS mod gerektirir. Fakat o anakartın BIOS güncellemesi zor oluyor modlu BIOS daha fazla uğraştırır.

4 çekirdekli i serisi bir işlemci alabilir miyim peki? Mümkünse 3.0 GHz altı olmasını da istemiyorum. Fakat bu fazla da önemli değil. Uygun fiyata elde edebilirsem yakın zamanda yaparım belki. Şimdilik sistemi açabileceğim parçaları (işlemci, RAM, anakart) almayı düşünüyorum. İşlemcide dahili grafik olursa iyi olur. Bir süre ekran kartı alana kadar onu kullanırım.

4 çekirdekli i serisi bir işlemci alabilir miyim peki? Mümkünse 3.0 GHz altı olmasını da istemiyorum. Fakat bu fazla da önemli değil. Uygun fiyata elde edebilirsem yakın zamanda yaparım belki.
Intel i serisi işlemcilerin en eskisi bile LGA 1156 kullandığı için C2Q'nun üstüne o anakartla çıkamazsınız.

Maalesef LGA 775 soketinde i serisi bulunmamakta. Max Q9650 veya X5470 işlemcileri mevcut. Anakart değişimi performans isteniyorsa mecbur diyebilirim.

Biliyorum. Uygun fiyata 2. el anakart alıp, bir de işlemci ve RAM alıp kullanmayı düşünüyorum imkanım olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…