Foxconn G31MXP kaç Watt?

Enes3078

Exapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
17
Yer
Malatya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-12400F, RTX 3070
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi
Arkadaşlar anakart değiştireceğim de nette hiç yazmıyor. Bu kaç Watt bilmiyorum, bir de bulursanız nasıl bulduğunuzu yazar mısınız site falan? Varsa bana o siteyi yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart mı değiştireceksin yoksa Power Supply mi?
Anakartın watt değeri olmaz üstüne takacağın işlemci ve ekran kartına göre power supply alınır.

Anakart mı değiştireceksin yoksa Power Supply mi?
Anakartın Watt değeri olmaz üstüne takacağın işlemci ve ekran kartına göre Power Supply alınır.

Yani ne alırsam alayım PSU değişmeye gerek yok mu?

Yani ne alırsam alayım PSU değişmeye gerek yok mu?

En çok işlemci ve ekran kartı etki eder. Bir de normalden fazla mesela 4-5 adet HDD bağlayacaksan birazcık daha üst Watt değerli almak lazım olur.

Şu anki işlemci, ekran kartı, HDD adedi ve PSU gücünü yaz. Bir de değişimden sonraki olacakları yaz.
RAM miktarı çok çok az etkilediği için enerji tüketimini hesaba katılmaz.

En çok işlemci ve ekran kartı etki eder. Bir de normalden fazla mesela 4-5 adet HDD bağlayacaksan birazcık daha üst Watt değerli almak lazım olur.

Şu anki işlemci, ekran kartı, HDD adedi ve PSU gücünü yaz. Bir de değişimden sonraki olacakları yaz.
RAM miktarı çok çok az etkilediği için enerji tüketimini hesaba katılmaz.

Çok teşekkürler. Yani anakart değişsem güç kaynağını değiştirmeye gerek yok?

@Enes3078

Dostum ne yapmak istediğini tam anlamadım. Ne yapmak istiyorsun tam olarak? Bütçen nedir? Ayrıca Anakartlar çok W harcamaz. Yanlış bilmiyorsam en fazla 10W falan harcıyor bu tarz modeller.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı