Foxconn G41MX RAM Sorunu - Ekrana görüntü gelmiyor

micel

Hectopat
Beyler Vatan'dan Kingston 4 GB DDR3 1333 Mhz CL9 RAM aldım ama eve geldim taktım ekrana görüntü gelmedi. 2 tane slot var tekinde 2 GB tekinde 4 GB var ama 4'ü takınca çalışmıyor. Çıkartınca tek 2 GB kalıyor ve çalışıyor. Çözümü ne olabilir?

Anakart Foxconn G41MX

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı marka ve model ramlerin birlikte çalışmaması gayet olası bir durum. Frekans, gecikme zamanı vb. o kadar çok etken var ki... Artık BIOS üzerinden RAM'leri benzer frekans ve gecikme zamanlarında çalıştırmayı denemek gibi "zorlama" bir seçeneğiniz var yalnızca. O da ne kadar sonuç verir, bilmiyorum. Keşke almadan önce forumdan birine danışsaydınız.

Farklı marka ve model ramlerin birlikte çalışmaması gayet olası bir durum. Frekans, gecikme zamanı vb. o kadar çok etken var ki... Artık BIOS üzerinden ramleri benzer frekans ve gecikme zamanlarında çalıştırmayı denemek gibi "zorlama" bir seçeneğiniz var yalnızca. O da ne kadar sonuç verir, bilmiyorum. Keşke almadan önce forumdan birine danışsaydınız.

Yok kardeşim RAM'ların özellikleri aynı. DDR3 1333 Mhz

Görüntü gelmiyorsa RAM bozuk büyük ihtimalle. Aynı durumu kasama kola dökülünce yaşadım.

Tekini takınca çalışıyor ancak 2.sini takınca görüntü gelmiyor ise sonradan aldığın RAM'de bir problem var demektir.

Tek kriter çalışma frekansı değil. Anakartların kullanma kılavuzunda "ram uyumluluk listesi" olur, olmazsa resmi sitede yayınlanır böyle bir liste. Bütün değerleri benzer olmasına rağmen sırf marka yüzünden liste dışı kalmış bir sürü ürün oluyor. Mevzuyu tüm ayrıntılarıyla açıklayacak doğru kişi ben değilim, belki sorununuz başka bir şeydir ama ihtimalleri gözardı etmemek lazım.

Tek kriter çalışma frekansı değil. Anakartların kullanma kılavuzunda "ram uyumluluk listesi" olur, olmazsa resmi sitede yayınlanır böyle bir liste. Bütün değerleri benzer olmasına rağmen sırf marka yüzünden liste dışı kalmış bir sürü ürün oluyor. Mevzuyu tüm ayrıntılarıyla açıklayacak doğru kişi ben değilim, belki sorununuz başka bir şeydir ama ihtimalleri gözardı etmemek lazım.
Haklı olabilirsin iade etsem nasıl bir şey almalıyım. Resmi sitede bu bakar mısın bir ? Foxconn PRODUCT : Motherboard : Details

Özelliklerde dikkatimi çeken şey; desteklenen ram hızları arasında 1333'ün yanında (o.c) ibaresi var. Overclock olayına girmediyseniz muhtemelen eski raminiz otomatik olarak daha düşük frekansta çalışıyordu. Belki yenisine de sizin bir el atmanız gerekebilir BIOS üzerinden :)

Özelliklerde dikkatimi çeken şey; desteklenen ram hızları arasında 1333'ün yanında (o.c) ibaresi var. Overclock olayına girmediyseniz muhtemelen eski raminiz otomatik olarak daha düşük frekansta çalışıyordu. Belki yenisine de sizin bir el atmanız gerekebilir BIOS üzerinden :)

Hayır overlock yapmadım ve eski RAM'in fotoğrafına bakın kardeşim. Eğer sorun RAM'de değilse BIOS ayarlarını yapmadan çözülmez mi?

kks7g.jpg

BIOS zaten otomatik olarak uygun frekansa çeker hızları. Ayrıca arkadaş zaten yukarıda aynı model RAM dedi. Uyumluluk değilde o RAM'de bir problem var bence.

İmkanın varsa başka bir kasada dene.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı