Foxconn G41MXP İşlemci tavsiyesi

Q8000, Q9000 doğal olarak destekliyor.
Xeon E5000 ve X5000'leri de BIOS modlama ile destekliyor.

Ben, Asus P5K-E anakartima Core2 Duo'dan Core2 Quad Extreme'e kadar, her işlemciyi takabiliyordum. Yani güçlü ve zamanının en iyi anakartlarindan. Ama forumlarda, her anakart + Xeon + BIOS MOD işleminin %100 performanslı olmayacağını okudum. Sorunlar çıkabiliyor. Bende riske girmedim, 60 liraya Q9505 aldım. O fiyata Q8300 bile yoktu.

Tavsiyem Q8000 veya Q9000 almanızdan yana ama uğraşırım dersen Xeon işlemcilere de bakabilirsin.

Aslında Xeon işlemcilerin amacı, elin Amerikalısı 15-20 dolara, resmen çerez parasına işlemci alıp uygun fiyata sistem kuruyor. 50-100$ sistemler. Ama maalesef bizim çakal saticilarimiz Aliexpress'ten topladıkları Xeon işlemcileri üstüne 50-100 koyarak satmaya çalıştılar. Ama arastiran gençler gidip Çin'den aldı. Böylece fazla parası cebinde kaldı. Ama ek gümrük vergisi ve 20€ altı ürünlere uygulanan vergi muafiyeti kaldırıldığı için, bunlara çatır çatır vergi geldi. Bu sayede artık 50-100 TL devlete gidiyor. Bu yüzden mantıksız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı