Çözüldü Foxconn H55MXV BIOS güncellemesinde hata - Error 25

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
21
Merhaba BIOS'umu güncelleştirmek istiyorum. USB bellek bootable işlemini yaptım, PC'ye reset atınca boot menüsünden flash'ı seçtim, dos menüsünden flash.bat yazdım ancak, error 25 diye bir hata verdi. BIOS'u güncelleyemedim. Anakartımın markası Foxconn h55mxv. BIOS'u güncellememin sebebi PC 64bit olduğu halde 4 GB RAM'i tam görememesi. Kullanılabilir miktar 3.87.

Windows 8 kullanıyorum.

Çözüm
Sağ olun BIOS pilini tekrar değiştireceğim. Eger olmazsa PSU degistirip deneyeceğim. O da olmadi ME Firmware kilidini arastirip kapatmayi deneyeceğim. İyi gunler.

Sağ olun BIOS pilini tekrar değiştireceğim eger olmazsa PSU degistirip deneyeceğim o da olmadi me Firmware kilidini arastirip kapatmayi deneyeceğim iyi gunler.

Sorunu çözdüm millet. BIOS pilinin takıldığı yerdeki tornavidayla demirleri biraz oynattım. Bir süre sonra düzeldi ben de anlamadım.
Arkadaşın dedigi hata bu şu an benim başıma da geldi. Recep bey Lütfen yardımcı olur musunuz?

Kod:
Error 25: The host CPU does not have write access to the target flash area.  To enable write access for this operation you must modify the descriptor settings to give host access to this region.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
Error 25: The host CPU does not have write access to the target flash area. To enable write access for this operation you must modify the descriptor setttings to give host access to this region.

pict0126-jpg.8511
bios-hata-jpg.8513

Recep bey H55MVX anakartın BIOS Update videosunu çekme imkanınız varsa çekebilir misiniz?

Ben de 2 tane jumper var biri CMOS_CLR diğeri ise MFG. Clear CMOS jumperını değiştirince PC açılmadı eski haline getirdim.

Mfg jumperını da denedim ama onda da hata verdi.

Mfg jumperını da denedim ama onda da hata verdi.
SAdece MFG değişecek. Onda da aynısı olursa Casper cihaz kullanıyorsan odandır. ME firmware kilidi açık Casper yüzünden.
İşleri anca zorluk çıkarmak olan bir firmadan alırsanız böyle ortada kalırsınız :)
BIOS'un yeniden yazılması lazım dışarıdan müdehale ile. Sorununuz yoksa o şekilde kullanmaya edin derim.

Sadece mfg değişecek. Onda da aynısı olursa Casper cihaz kullanıyorsan odandır. Me Firmware kilidi açık Casper yüzünden.
İşleri anca zorluk çıkarmak olan bir firmadan alırsanız böyle ortada kalırsınız :)
BIOS'un yeniden yazılması lazım dışarıdan müdehale ile. Sorununuz yoksa o şekilde kullanmaya edin derim.

Sorunum var. her PC açılışında CMOS settings are wrong diyor. Devam ede basıyorum PC açılıyor ama RAM 4 GB yerine 3.2 GB oluyor.

BIOS pilini değiştirdim, BIOS ayarlarını sıfırladım, tarihi ve saati düzelttim olmadı.

ME Firmware kilidi nedir ve BIOS'u nasıl dışarıdan müdahale ile yeniden yazabilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı