Foxconn H55MXV ve Xeon 3440 uyumlu mu?

Simple223

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Bende Foxconn H55MXV anakart var dostlar.
1156LGA olduğundan dolayı maksimum takabileceğim işlemci seviyesi çok yüksek değil.
O yüzden i7 860 Falan almak yerine,
Xeon 3440 tercih edeceğim.
Fakat işlemcim bu anakartla uyumlu mu?
İnternette i3, i5, i7 yazıyor sadece.
Fakat işlemcide anakartta 1156LGA.
Lütfen bilgisi olan ve deneyimi olan biri yardımcı olsun çünkü ikinci el alacağım, iade etme fırsatım da yok.
Ha bir de i5 650 var şu an bende.
Bu işlemciyi alıp overclock ile kullanacağım.
Fiyatı ikinci el ama hiç kullanılmamış sıfır olarak 190TL.
Sizce değer mi i5'ten Xeon'a geçiş yaparsam performans farkı olur mu?
Bu fiyata, bu anakarta, bu performansa değer mi?

Uyumlu mu emin değilim hocam bazı anakartlarda sorun çıkarabiliyor fakat oc yapıldığı zaman kayda değer fark görürsünüz kaliteli bir kule tipi soğutucu ile 3.8-4.0 arası iyi performans verir.

Uyumlu mu emin değilim hocam bazı anakartlarda sorun çıkarabiliyor fakat oc yapıldığı zaman kayda değer fark görürsünüz kaliteli bir kule tipi soğutucu ile 3.8-4.0 arası iyi performans verir.
Ne kadar overclok yapacağına bağlı fakat o anakartın OC desteği olduğunu düşünmüyorum. Kule fan'da lazım güzel bir overclok için.
Hocam kule fan takarım o sıkıntı değil, işlemci anakart ile çalışıyor mu merak ettiğim soru o :D
Yani uyumsuz değil di mi ?
Overclock falan harici, işlemcim anakart ile uyumlu mu?

Hocam @ErenAKKOC arkadaşımız bile daha kaliteli anakartla 4ghz'e çıkamadı. Sorunlar yaşamakta.

Merhabalar,
Bende Foxconn H55MXV anakart var dostlar.
1156LGA olduğundan dolayı maksimum takabileceğim işlemci seviyesi çok yüksek değil.
O yüzden i7 860 Falan almak yerine,
Xeon 3440 tercih edeceğim.
Fakat işlemcim bu anakartla uyumlu mu?
İnternette i3, i5, i7 yazıyor sadece.
Fakat işlemcide anakartta 1156LGA.
Lütfen bilgisi olan ve deneyimi olan biri yardımcı olsun çünkü ikinci el alacağım, iade etme fırsatım da yok.
Ha bir de i5 650 var şu an bende.
Bu işlemciyi alıp overclock ile kullanacağım.
Fiyatı ikinci el ama hiç kullanılmamış sıfır olarak 190TL.
Sizce değer mi i5'ten Xeon'a geçiş yaparsam performans farkı olur mu?
Bu fiyata, bu anakarta, bu performansa değer mi?

Buradaki listede o işlemci yok ama o işlemci ile aynı Watt değerine sahip işlemciler var.
Destek sayfasıda olmadığı için deneme yanılma yapman lazım.

Buradaki listede o işlemci yok ama o işlemci ile aynı Watt değerine sahip işlemciler var.
Destek sayfasıda olmadığı için deneme yanılma yapman lazım.

İşlemci ve anakart uyumlu ancak anakart O.C yapımına kapalı. X58 bir anakart bulursanız hemen alın ve kuvvetli hava soğutucu gerekli.
Ya benim işlemci değiştirmemin bir diğer sebebi de bu sisteme ekran kartı takacağım.
Ve işlemcim dolayısıyla darboğaz sorunu yaşayacağım.
Yok mudur başka hal çaresi?
i7 860 falan mı takacağım illa ki.
Yeni anakart alacak bütçem maalesef ki yok:(
Şu an yedek sistemimde X3450 takılı 3.9’a kadar çıkıp bıraktım zorluyor kesinlikle.
Anakartın farklı sanırsam hocam?

Ya benim işlemci değiştirmemin bir diğer sebebi de bu sisteme ekran kartı takacağım.
Ve işlemcim dolayısıyla darboğaz sorunu yaşayacağım.
Yok mudur başka hal çaresi?
i7 860 Falan mı takacağım illaki.
Yeni anakart alacak bütçem maalesef ki yok:(

Anakartın farklı sanırsam hocam?

İşlemciyi aldığın kişi ile uyumlu olursa çalışırsa alırım olarak anlaşın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı