Çözüldü Foxconn H61MXV v2.0 BIOS güncelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KharKhad

Megapat
Daha fazla  
Foxconn H61MXV v2.0 anakartlı bir bilgisayara sahibim, BIOS güncellemesi sanırım ilk halinde yani 2011 güncellemesinde ve gördüğüm diğer konularda 2014'te yayınlanmış BIOS güncellemeleri mevcut.
Foxconn'un sitesi çalışmadığı için en güncel BIOS versiyonunu güvenilir olarak nereden bulabilirim?
BIOS'umu nasıl güncellerim ve öncesinde yedek nasıl alırım?
Mevcut BIOS:

bioss1.JPG

Sanırım son çıkan BIOS'un ismi bu:
C12F1p05.
Normalde yeni sistem BIOS'ları güncelleyebiliyorum ancak bu çok eski bir anakart olduğu için yardımlarınıza ihtiyacım var :)
Şu anda aktif olarak kasayı kullandığım için cevaplar benim için çok önemli, şimdiden teşekkürler.
Web Archive diye bir site var websitelerin geçmişine gidebildiğimiz, oradan son sürüm BIOS'u buldum;

bioss2.JPG

BIOS'u indirdim sanırım şimdi sadece kurması kaldı.
Bir de chipset driver var altta ancak onlardan hangisini yükleyeceğimi bilemedim, işlemcim Pentium G630, hangisi benim işlemcime uyumlu olur bilmiyorum.

bioss3.JPG

Eskiler, bu işin üstadları yardımınıza ihtiyacım var :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güncel BIOS buradan indirilebilir:

• Güncellemek için önce bir FreeDOS USB hazırlayın:USB Bellek Bootable Yapma Rehberi
  • ZIP dosyasındaki MEBIOS klasörünün içeriğini USB belleğe kopyalayın. Mevcut dosya varsa değiştir diyebilirsiniz.
  • Anakartta ME güncelleme Jumper varsa bunu devre dışı bırakın:

1627633142922.png

• USB belleği PC'ye takın ve USB'den boot edin.
  • FreeDOS açılır açılmaz güncelleme başlamalı. Başlamaz ise AUTOEXEC.BAT komutunu çalıştırın.
  • İşlem bitince PC otomatik olarak yeniden başlayacak.
  • PC yeniden açılınca CMOS Checksum fail uyarısı karşınıza gelecek. Bu aşamada PC'yi güç tuşu ile kapatın.
  • BIOS'a girin ve Restore Defaults > Yes deyin.

1627633500320.png

• Şimdi Super BIOS Protect ayarını Disabled yapın:

1627633536055.png

• Save & Exit altından Save Changes and Reset deyin. “Enter” > “Yes”.
  • Şimdi tekrar USB'den boot edin ve DOS'a girin. Eğer otomatik olmazsa yine Autoexec.bat çalıştırın.
  • Recover UUID succesful yazısı çıkmalı:

1627635281518.png

• Tekrar PC'yi kapatıp USB'den boot edin. DOS'a girince tekrar Autoexec çalıştırın. İşlem tamamlandı mesajı gelmeli:

1627635350749.png

• PC'yi kapatın. ME Jumper eski konumuna alın.
  • İşlem tamam, BIOS'unuz artık güncel.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı