Foxconn H67MP-S/-V/H67MP Anakart Bios Güncelleme

izzet33

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Foxconn H67MP-S/-V/H67MP Anakart Bios Güncelleme ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

UEFI Boot Options (3).jpg
UEFI Boot Options (2).jpg
UEFI Boot Options (1).jpg

Şimdiye kadar bu süreçte belki 15 defa bilgisayara format atmak zorunda kaldım.
Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 yüklemeleri başarısız oldu çünkü bir daha win 8.1 e geri dönüş yapamadım. Her şey USB'den kurtulma sabit diskten boot etme aşamalarında bozuluyor. BIOS ayarlarımda bir tuhaflık olarak gördüğüm Mac Os X isimli seçeneği kaldıramadım.

F7 ile Biosun Please select boot device kısmına geldiğimde -ki burada da Mac os x ibaresi var- burda UEFİ:KingstonDataTraveler 3.0PMAP kısmına tıklayıp Clover Boot Manager arayüzüne ulaşıyorum. Burada altta Options kısmıında gerekli seçeneğe tıklamamam rağmen Remove all clover boot selection ve Remove all clover Uefi boot selection yazılarına tıklamama rağmen o seçenek kalkmadı. Zaten o seçenek alakasız çünkü remove değil de add clover boot selection dediğim zaman bios ve Please select boot device kısmındaki ayarlara şu seçenek geliyor: Clover Mac os x.

Şimdi temiz bir kurulum yapıp windows 8.1 pro yüklediğim halde ve defalarca bios ayarlarını load default setting deyip resetlediğim halde o Mac Os x seçeneği gitmedi. Önce bundan kurtulmam lazım. Temiz format atılmış usb takılı değilken ve defalarca load default settings dediğim halde yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi Mac Os X seçeneği kalkmadı oradan birtürlü. Bu yüzden bios güncellemeye karar verdim. Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle resimler için Zippyshare gibi yerler kullanma. Sosyal'in kendi resim ekleme özelliği mevcut.

Mac OS X için ise tavsiyem diski GPT yapıp önce Mac OS X sonra Windows 8.1 kurulması.

BIOS için ise en güncel sürüm:

BC5F1P04.zip

Güncelleme için ise bu konudaki anlattığımı uygulayıp sonuçları burada paylaşır mısın.

Recep abi konuda anlattıklarını düzgün bir şekilde yaparken
cd MEBIOS
AUTOEXEC.BAT
komutlarını girdikten sonra herşey yolunda gitti ve bilgisayar yeniden başlattı.Yeniden başlarken tekrar dos komut satırına gelmedi.İkinci adımda geçen
cd..
cd SYSBIOS
dosflash.bat
komutlarını girmek istediğim için tekrar bilgisayarı bellek ile boot ettim. Karşıma DOS penceresi çıktı komutlarını girdim ve böyle birşey çıktı.

xEBttRd.jpg

Bu işlemleri bu noktada bırakıp bilgisayarı yeniden başlattığım zaman bios arayüzü tamamen değişmiş olarak gördüm ayarları da load defaults yaptım. Fakat VT-d ayarı Unsupported diye bir seçenekte kalmış ve değiştirilmiyor sabit yani. Bu şekilde windows 8.1 sorunsuz açılıyor?

@Recep Baltaş Abi dediklerini uyguladım. CLR Cmos yazan ufak mavi şeyin jumper olması lazım onu çıkardım ve son 2.aşamadaki kodları girdim. Şöyle oldu ;

kpLlFNX.jpg

Daha sonra bekledim başka işlem devam etmeyince bios koruma jumperini geri taktım, bilgisayarı yeniden başlattım ve bios arayüzüm şöyle oldu;

tSIqqwv.jpg

ehkQfXV.jpg

Load defaults settings yapıp windows 8.1' e ulaştım abi bu şekilde Doğru yüklenmiş midir?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı