FPS 144'e Sabitlenmiyor

Yer
Dire
Merhaba arkadaşlar, ekran kartım RX 590 Nitro+, işlemcim AMD Ryzen 5 2600. Oyunlarda 144 FPS’e sabitlediğimde daha yüksek FPS almama rağmen FPS sabitlenmiyor. Örneğin LOL'de 144’e sabitlediğimde 130-144 arası değişiyor sürekli. Aynı şekilde CS:GO’da 144’e sabitlediğimde 130-135 bandından değişiyor, 144 olmuyor bile genellikle. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Kartı Kullanımı %kaç msı afterburner ıle resim de atabilirseniz daha net fikirlerimiz olur.
Ekran Görüntüsü (8).png

Ekran Görüntüsü (8).png

Hm sanırım ayarlamayı bılmıyorsunuz youtube de detaylı anlatım vıdeoları var onlardan yardım alarak programın oyuna gırınce sol ustte sıze yazılı bıldırım vermesıni saglayın . Oyun içinde aldığınız degerleri bize gösterin.
Dereceli maç bile değil. 120ye düştüğü de oluyor.

Eki Görüntüle 454671

Dereceli maç bile değil. 120ye düştüğü de oluyor.
Gpu %80 calısıyor Cpu un yüzde kaç çalıstıgını göstermemişşin R5 2600 darbogaz yapmaz. Psu kaç watt ekran kartı yazılım güncellmi oyun hangi ayarlarda
fps limitini kaldırdığınızda kac fps alıyorsunuz.
FPS sınırını kaldırıp tekrar degerlerı paylasırsanız sevınırım.

Gpu %80 calısıyor Cpu un yüzde kaç çalıstıgını göstermemişşin R5 2600 darbogaz yapmaz. Psu kaç watt ekran kartı yazılım güncellmi oyun hangi ayarlarda
fps limitini kaldırdığınızda kac fps alıyorsunuz.
FPS sınırını kaldırıp tekrar degerlerı paylasırsanız sevınırım.
Ayarlar ultrada sınırı kaldırdığımda 160 üzeri alıyorum 120lere düştüğü de oluyor. Ekran kartım güncel. 600w 80+ psu var.

Ayarlar ultrada sınırı kaldırdığımda 160 üzeri alıyorum 120lere düştüğü de oluyor. Ekran kartım güncel. 600w 80+ psu var.
120 lere düsmesi normal herzaman aynı kare hızını veremeye bilir . Fps sınırını kaldırdıgınızda kasma hıssıyatı kalktı ise %80 nın kullanımda gpu kullanımın dalgalanmasında kaynaklı olabilir.

120 lere düsmesi normal herzaman aynı kare hızını veremeye bilir . Fps sınırını kaldırdıgınızda kasma hıssıyatı kalktı ise %80 nın kullanımda gpu kullanımın dalgalanmasında kaynaklı olabilir.
Bir kasma problemim yok. Sadece fpsi 144e sabitlediğimde istediğim verimi alamıyorum. 144hz monitörün hakkını almam gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı