FPS artışı için CPU mu GPU mu tercih edilmeli?

G1G1LE

Centipat
Daha fazla  
Arkadaslar merhaba. Simdi ben gecikme modunu kapattim NVIDIA denetim masasindan. Amacim dusuk FPS ile oynadigim Conqueror's Blade oyununda 30 sabit FPS'e ulasabilmek. O yuzden islemcinin olusturacagi 4 5 FPS'e bile goz koydum. CPU bu sekilde GPU'ya kare gondermeden once 4 5 kare olusturursa gecikme cok olur mu? Bu ayari Ultra yapip kare olusturmasini engellersem daha akici oyun deneyimim olur mu? 3 5 FPS'in hesabini yapma demeyin lutfen. Buyuk kusatmalarda 15 FPS'e kadar dusuyor.

Ekran kartınız yeterliyse gpu daha etkili olacaktır.

CS:GO, Valorant, LoL gibi işlemci tabanlı oyunlarda CPU, Cyberpunk, AC: Valhalla gibi ekran kartını sömüren oyunlarda GPU.

Oynayacağın oyuna göre değişir.

Dusuk fpsde daha yumusak oynanis sagliyor bu ayar ama 60 fpsin yerini tutmuyor :/ donanimi yukseltmeden olmazmis
Ekran kartınız yeterliyse gpu daha etkili olacaktır.
Kart 2015 model yetmesi imkansiza yakin ama oyunun ayarlarini dusurunce de fps drop oluyor hep. Gpu kullanimi dusunce islemci kullanimi tavan yapiyor. Aldigim fps de ayni gibi cok sacma ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…