FPS düşme sorunu

Ya oyun oynarken normalde 60-70 FPS alıyorum. Yarım saat kadar süre geçtikten sonra anlık bir düşüşten hemen sonra o FPS 30'lara 20'lere kadar iniyor. Windows 10 işletim sistemi. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem yok ortada, oyun yok. Nasıl yardımcı olalım?

Sisteminizi belirtin ve hangi oyunlarda bu problemleri yaşıyorsunuz söyleyin. MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinizi sıcaklılarınızı buraya ss alarak atın.

O ekran kartı oyunlar için uygun değil. Oyunlarda FPS limitini 60 sabitleyin. Uzun süre açık kalınca ısınmadan kaynaklı düşme sorunları yaşanacaktır. Bu yüzden ara sıra oyunu kapatıp Dizüstü bilgisayarın soğumasını bekleyin.

Bağlantıdaki rehberdeki adımları uygulayın.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

3230M işlemcin ısınıyordur çok yüksek ihtimalle. Bir süre sonra FPS düşmesinin sebebi budur.
Termal macunu yenileyip tozlardan arındıracaksın, yapamazsan bir bilgisayarcıya ver ancak başında dur sistemin. Ek olarak oyun oynarken sistemi hava alacağı şekilde konumlandır, kucakta vs... oynama.

Laptop kullanıyorsun sanırım temizlemeye çalış temizleyemiyorsan bi tamirciye filan götür temizlesin ve ek olarak laptop a bir tane sogutucu al.

Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar ama bende bir şey ekliyim. Bende eskiden laptop kullanırken thermaltec in bir soğutucusunu kullanıyordum, ısınma problemini baya gideriyordu. Laptopunun bakımını yaptıktan sonra bir soğutucu almanı tavsiye ederim.

Laptop kullanıyorsun sanırım temizlemeye çalış temizleyemiyorsan bi tamirciye filan götür temizlesin ve ek olarak laptop a bir tane sogutucu al.
soğutucum var tamirciye götürdüm fanım 3000RPM derecede dönmesi gerekirken neredeyse 1000RPM nin altında çalışıyormuş düzgün çalışmadığından fps düşürüyormuş teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…