FPS düşmesi sorunu

Silentac

Kilopat
FPS. Allah'ın cezası FPS sorunu. Normalde 180 FPS aldığım oyunda anlık olarak 55'lere düşüyor FPS'im. Driver'ı sildim tekrar yükledim. Ama her oyunda böyle HDD SSD fark etmiyor şu videoya bir bakın ve lütfen Allah rızas için yardım edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- OC var mı ?
2- Sistem sıcaklığınız kaç derece ?
3- Windowsu tekrar kurmayı denediniz mi ?
4- HDD , SSD sorun yok dediniz bu kesin bilgi mi ?
5- Vsync açık mı ? Kapalı ? Açıksa kapattınız mı , kapalıysa açarak denediniz mi ?
6- Termal macunu ne zaman değiştirdiniz ?
7- Bilgisayarda çalışmayan bir fanınız vs var mı ?
8- PSU sağlıklı mı ?
9- Ekran kartını başka bir anakart üzerinde test edebildiniz mi ?
10- Tüm driverlarınız güncel mi ?
11- Atlansada genelde Windowsunuz güncel mi ?
12- Her şeyi kontrol ettin ve sorun devam ediyorsa kart için bir servis desteği alabilirsin.

Aklıma gelen tüm sorular bunlar.
Tek tek teyit et derim.
Olmazsa artık yetkili servis ile bir görüş istersen.

@Silentac hocam ramleri 2933 mhz'da çalıştırın. Anakart destek listesinde aynı marka farklı modellerin hepsine 2933 mhz destek verdiği belirtilmiş. Ramler stock halde sıkıntı çıkarmıyorsa, 2933 mhz de kullanın sorununuz bundan kaynaklı olabilir.

Son düzenleme:
Oynarken zaten ramler 2933 mhz destekliyordu.
Hatta sizin demeniz üzerine hemen stok hızında denedim ramleri daha kötü oldu maalesef.
OC Var.
Sistem sıcaklığım funmark testinde max. 70 derece.
Windows'u tekrar kurmayı denemedim çünkü orjinal w10 kullanıyorum.
HDD Ve SSD'de iki oyunda da denediğim için kesin bilgi.Yani ikisinde de videodaki gibi anlık fps düşmesi var.
Vsync açık değil çünkü ilk aldığım zamanlarda açıkken FPS'im düşüş yaşıyordu.
Termal macunu değiştirmedim.Yeni bir CPU Soğutucu aldım onun gelmesini bekliyorum.
Bilgisayarda çalışmayan fanım yok.
Psu sağlıklı diye düşünüyorum çok sıcaklık yok Psu'da.
Ekran kartını başka bir anakart üzerinde test edemedim çünkü bu daha yeniydfi daha geçen gün PUBG'de çok iyi FPS alarak oynuyorudum..
Tüm driverlarım güncel.
Windows'um güncel.
Ama daha 3 gündür böyle.

Son düzenleme:

Hatta sizin demeniz üzerine hemen stok hızında denedim ramleri daha kötü oldu maalesef.
Hocam sisteminizde hangi virüs programını kullanıyorsunuz? Kaysperk Rescue Disk, Rufus ile flash'a yazın. Sistemi taratın belki virüs kaynaklı olabilir. Tarama bittikten sonra Cmd'yi yönetici olarak başlatın ve "sfc /scannow" komutunu yazın bu işlem bittikten sonra "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth"(Tırnak işaretleri dahil değildir). Bunlardan sonuç almazsanız psu'dan kaynaklı olabilir.

Flash'a yazın derken ne anlamadım da?
Şey tekrarlıyorum iki uygulamayıda indirdim flash'a yazın derken ne kastettiniz ?
Dediğinizi bir şekilde yaptım.Cmd'ye dediğiniz komutları da girdim ancak sonuç aynı.Oyuna giriyorum aniden ekranda bir kasılma oluyor ondan sonra fps düşüş yaşamaya başlıyor acaba bir program sebep oluyor olabilir mi ?
Ya Allah'tan korkun bi yardım eden olmaz mı ya bıktım artık derman merman kalmadı en sonunda pc'yi kırıcam olup bitecek her yolu denediğim halde nasıl böyle olur ya.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…