Driver booster programından oyun bileşenlerini güncelledikten sonra Dying Light'ta FPS düştüğü sırada ekranda rastgele renkler ( sarı mor yeşil kırmızı pembe vb. tamamen rastgele renkler ) çıkıyor. Flash patlar gibi ekranım da yansıyorlar sürekli. FPS yüksek olduğu zaman bu sorun ortadan kalkıyor. Microsoft Visual C++ 2010, 2015, 2017 kaldırdım tekrar internetten indirip kurdum sorun çözülmedi. ekran kartını 4 5 kez çıkarttım taktım tam oturmamıştır diye, yine düzelmedi. DDU programı ile driverları kaldırdım tekrar kurdum düzelmedi. Şöyle bir şey var. 2 display var kasa da biri ekran kartının biri de işlemcinin grafik kartı. HDMI'yi ekran kartına taktığım zaman bu bahsettiğim renk olayı oluyor.
Eğer HDMI'ı işlemcinin grafik kartına takarsam haliyle oyun kasıyor 10 FPS'te ama bu renkli ışıkların ekran da patlaması olmuyor. Düşündüm, DirectX 11 ve 12 destekleyen oyunlar da mı oluyor diye çünkü GTA 5 ve Dying Light'ta oluyor bu problem. Başka yüklediğim The Forest, Warcraft III, Mount & Blade Warband, Amnesia gibi oyunlar da bu renk sorunu olmadı. Önceden bu sorun yoktu. Ekran kartım Radeon RX560. Ekran görüntüsü aldım fakat dosya boyutu büyük olduğu için paylaşamadım. Bu oluşan renklerin boyutu da baş parmağınızla işaret parmağınızı birleştirin o büyüklükte rastgele ekran da çıkıyor.
Servise götürmelisin gibi hazır cevaplardan ziyade benim yapabileceğim şeyleri söylerseniz sevinirim. Maddi durumum kötü bu aralar bir yere götürüpte yaptıramam. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Sonuna kadar okuyanlara çok teşekkür ederim.