FPS oyunları için işlemci önerisi

YunUsta

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda RTX 4060 Ti aldım ve şu anki setup’ımda i7 8700’le birlikte kullanıyorum. 165 Hz monitörüm var, özellikle CS2’de FPS değerim 165’in altına düştüğü için oyunun akıcılığı zaman zaman gidiyor. Bu yüzden işlemci ve 360 Hz monitör bakınıyorum. İkisini de tahmini yazın almayı düşünüyorum. Özellikle Valorant ve CS’de 360 Hz’in altına FPS’in düşmeyeceği bir işlemci bakınıyorum. Her türlü DDR5 için anakart değiştireceğim için Intel ve AMD önerilerine açığım. Bütçe maksimum 30 bin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel i5 14600K veya Ryzen 5 7500F güzel olur gibi benim önerim ama kullananlar ne söyler emin değilim. Bakabilirsin bu işlemcilere fiyat olarak da uygunlar 30 bine göre. Soğutma olarak ne kullanıyorsunuz?

Intel i5 14600K veya Ryzen 5 7500F güzel olur gibi benim önerim ama kullananlar ne söyler emin değilim. Bakabilirsin bu işlemcilere fiyat olarak da uygunlar 30 bine göre. Soğutma olarak ne kullanıyorsunuz?

Thermaltake ux 200 kullanıyorum hocam TDP değeri 130 watt. Yeni sistem toplarsam yüksek ihtimalle şu anda kullandığım ekran kartını ve HDD'yi takacağım.

Soğutma kısmında sorun olacağını düşünmüyorum ama oyun içinse SSD falan kullanmanıda öneririm. HDD artı SSD yapabilirsin. Uyumlu olduğunu bildiğim uygun işlemciler bunlar. YouTube'dan incelemelerini izlemeni de öneririm farklı fikirler gelebilir aklına.

Soğutma kısmında sorun olacağını düşünmüyorum ama oyun içinse SSD falan kullanmanıda öneririm. HDD artı SSD yapabilirsin. Uyumlu olduğunu bildiğim uygun işlemciler bunlar. YouTube'dan incelemelerini izlemeni de öneririm farklı fikirler gelebilir aklına.

Samsung'un 2 TB SSD lerinden almayı düşünüyorum yeni kuracağım sistemde 2 TB SSD+ 4TB HDD olacak şekilde. Dediğiniz işlemcilere bakacağım hocam teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda RTX 4060 Ti aldım ve şu anki setup’ımda i7 8700’le birlikte kullanıyorum. 165 Hz monitörüm var, özellikle CS2’de FPS değerim 165’in altına düştüğü için oyunun akıcılığı zaman zaman gidiyor. Bu yüzden işlemci ve 360 Hz monitör bakınıyorum. İkisini de tahmini yazın almayı düşünüyorum. Özellikle Valorant ve CS’de 360 Hz’in altına FPS’in düşmeyeceği bir işlemci bakınıyorum. Her türlü DDR5 için anakart değiştireceğim için Intel ve AMD önerilerine açığım. Bütçe maksimum 30 bin.
Bütçeye dahil olanlar hangisi? İşlemci, anakart, monitör mü yoksa sadece işlemci mi?
Eğer bütçeye dahil olanlar saydığım 3 bileşenlerse şöyle yapabilirsin.

Son düzenleme:
Sadece islemci icin butceniz mi 30k? Eger oyleyse dusunmeden 9800x3D alabilirsiniz.

AMD'nin X3D işlemcileri FPS oyunları için iyi diyorlar olmadı dediğiniz işlemciyi alırım 360 FPS altını görür müyüm CS ve Valorant'ta.

Bütçeye dahil olanlar hangisi? İşlemci, anakart, monitör mü yoksa sadece işlemci mi?
Eğer bütçeye dahil olanlar saydığım 3 bileşenlerse şöyle yapabilirsin.

Eyvallah hocam öneri için sadece işlemci için bütçem 30 bin onu tam yazmamışım. Yine de teşekkürler güzel toplamışsınız :). Ekran kartsız bir setup kurmayı ve 360 Hz bir monitör almayı düşünüyorum. Asıl bütçem 85-90 bin olur yaza doğru biriktirdiklerimle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı