FPS Oyunları İçin Monitör Tavsiyesi

Bütçe
20000

elemeNtary

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topladım. Şu an BenQ XL2411K 144 Hz kullanıyorum. 4 yıldır bu monitörleyim bayağı bir zaman geçirdim.
Yeni topladığım sistem şöyle;
Ryzen 9800x3D.
4060 Ti.
32 GB RAM vs.
%80 CS2 oynuyorum neredeyse şu an FPS 500'ün altına düşmüyor diyebiliriz fakat monitörün yetersiz kaldığını hissediyorum.
BenQ'nun paneline çok alışkınım yani renk görüntü güzelliği gibi bir takıntılarım yok.

Ama çok arada kaldım, 20K ya BenQ 240 Hz monitörler var fakat 15-20 K ya diğer markaların 360 Hz monitörleri var.
Sizce 144 Hz'den yine BenQ 240 Hz geçmek mantıklı mı? Yoksa ASUS vs. markaların 360 Hz monitörleri daha mı mantıklı?
Bariz şekilde TN panelin farkını CS de hissediyorum dediğim gibi öyle görsel güzellik aramıyorum ama fiyatları karşılaştırınca da arada kalıyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam kesinlikle çok hissedersin. Yıllarca BenQ XL2411 monitör kullandım yeni ekran kartımda HDMI olmadığı için mecburen değiştirdim, değiştirmişken de Fast IPS monitörler çok öneriliyordu onu denemek istedim. Şu an kullandığım 180Hz Fast IPS 0.5ms monitörü imkanım olsa 144Hz BenQ ile değiştirirdim. Şu anda ben de TN panel BenQ alacağım tekrar. Daha önce hiç TN panel kullanmamış ya da FPS oyuncusu olmayan insanlar belki aradaki farkı hissedemeyecektir ama gerçekten rahatsız edici. Tabii ki bu benim şahsi görüşüm katılmayanlar olacaktır ama ben aradaki renk farkını da çok hissedemedim açıkçası. CS ve Valorant oynuyorsan TN panelden şaşma.

Hocam kesinlikle çok hissedersin. Yıllarca BenQ XL2411 monitör kullandım yeni ekran kartımda HDMI olmadığı için mecburen değiştirdim, değiştirmişken de Fast IPS monitörler çok öneriliyordu onu denemek istedim. Şu an kullandığım 180Hz Fast IPS 0.5ms monitörü imkanım olsa 144Hz BenQ ile değiştirirdim. Şu anda ben de TN panel BenQ alacağım tekrar. Daha önce hiç TN panel kullanmamış ya da FPS oyuncusu olmayan insanlar belki aradaki farkı hissedemeyecektir ama gerçekten rahatsız edici. Tabii ki bu benim şahsi görüşüm katılmayanlar olacaktır ama ben aradaki renk farkını da çok hissedemedim açıkçası. CS ve Valorant oynuyorsan TN panelden şaşma.
Yorumun için teşekkür ederim. Dediğin gibi yaptım XL2546x siparişi verdim. Yarın ulaşacak bakalım deneyeceğim. xl2411k ile farkını test edeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı