FPS oyunlarında mouse acceleration sorunu

hexenzz

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri yaşadığım ilginç bir sorun için yardım isteyeceğim. Öncelikle işletim sistemim Windows 10. Bu sorunu masaüstünde yaşamıyorum sadece oyuna girdiğimde başlıyor. Herhangi bir FPS oyunu falan oynanmıyor. Mouse'u hızlandırdıkca mouse da hızlanıyor ve yavaş hareket ettirince de gecikme oluyor ve dengesiz hareket ediyor. Sanki DPI ile sürekli oynuyor muşum gibi. Mouse movement recorder programı ile masaüstünde ve CS:GO'da test ettim ve sonuç:

Masaüstünde

CS:GO'da

Sorun sadece CS:GO'da değil belirttiğim gibi Rainbow, H1Z1 gibi oyunlar oynuyorum hepsinde aynı sorun mevcut.

The MarkC Windows 10 + 8.1 + 8 + 7 Mouse Acceleration Fix olayını denedim sonuç değişmedi.

Yeni aldığım Zowie EC1-A mouse'u kullanmaktayım. Daha önce kullandığım Razer deathadder chroma'da da aynı sorunu yaşıyordum.

Sorunun driversal ve ya donanımsal olduğuna kanaat getirdim, olabilir mi? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa ve ya önerileri olan, yazarsanız sevinirim

Mouse: Zowie EC1-A
DPI:800
Polling Rate: 500Hz

Laptop kullanıyorum.
Monster Abra A5 V6.2

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim hocam denemediğim şey kalmadı sorun hala devam ediyor şuan masaüstünde de sıkıntı var farketmemişim

Laptopu monitor ile kullanıyorum bunun etkisi olur mu? Fakat sadece laptop ekranında denediğimde de oluyor. Monitorü bağladığımda aşağıdaki gibi ölçeklendirme ayarı değişmiyor.

Sistem Özellikleri
Intel i7 6700HQ
Nvidia GTX 950M
Kingston 16GB Ram(2x8)
Intel 240GB SSD

Farenin sensör lensini fırçayla temizleyin, farklı yüzeylerde deneyin.

Aygıt Yöneticisi'nde farenizi bulun, sağ tıklayın ve sürücüsünü kaldırın. Bundan sonra farenin kablosunu çıkarın. Kablo takılı değilken bilgisayarı kapatıp açın, açıldığında fareyi takın.

Hocam cevaplarınız için sağolun denedimde steelseries mousepad kullanıyorum mouseu da yeni aldım razer kullanıyordum. Şuan Zowie EC1-A kullanıyorum aynı sorun devam ediyor windows 8.1 yükledim tekrar farklı windows 10 sürümleri yükledim hala aynı sorun valla usandırdı artık saçmalıktan başka bir şey değil masaüstünde şuan mesela hızlandırdıkça imleç hızlı hareket ediyor arkadaşın bilgisayarında deneyeceğim mouseda problem var mı diye yeni aldığım halde

Laptopa monitor bağlıyorum bu arada bundan kaynaklanır mı? Monitorsüz denedim gene aynı sorun var.

Öyle yapacağım artık bugün deneyimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…