FPS sabitlemek GPU ömrünü uzatır mı?

ossaggelen

Hectopat
Daha fazla  
75 Hz monitörüm ve GTX 1650S'm var.
FPS limitini 75 yapsam ekran kartı fazla zorlanmayacağı için ömrünün uzaması gibi bir olay olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha az ısındıracağı için mantık olarak uzar ama bu çok da görülebilir bir fark olmaz. Bu arada sabitlemenizi önermem. Giriş gecikmesini artırmış oluyorsunuz.

Siz ekran kartının derecesinin 80'in üstüne çıkmadığına hatta 75'i geçmemesine dikkat edin.

Hocam FPS'yi sabitlemenin tek artısı ısınma sorunu azalır ve yırtılmalar önlenir.

75 Hz monitörüm ve GTX 1650S'm var.
FPS limitini 75 yapsam ekran kartı fazla zorlanmayacağı için ömrünün uzaması gibi bir olay olur mu?
Öyle fark edilir mi bilmem ama kullanım daha az olacagi için sıcaklık hem az olur biraz da olsa faydası olur.
@GFYT Hocam helal et güldüm mesajına soru zaten ömrünü uzatır mı?

Hayir daha da kisaltir. Branch prediction artmis oluyor neticede.

Arkadaşlar benim monitörüm 60Hz yani 60 FPS'den daha fazla görmeyeceğim için 60 FPS sabitliyorum bir zararı olur mu?

Komik atanlar neyin düşünüp komik atıyorlar? FPS sabitlemek;

• Cw azaltır.
  • Ekran kartı daha az çalışacağından yorulmayacaktır.
  • Ekran kartı tam yükte çalışmadığından dolayı fan ömrü uzatyacaktır.
  • Ekran karıt tam yükte çalışmadığından dolayı termal padlerinin ömrü uzayacaktır.
  • Ekran kartı tam yükte çalışmayacağından ısınmayacaktır.
  • Ekran kartı tam yükte çalışmadığından, çekeceği voltaj miktarı azalacaktır.
Aksini iddia edenler varsa delileriyle birlikte bana sunarlarsa memnun olurum.

@GFYT arkadaşlar sizin cevabınıza gülmediler hocam . Sizin "uzatır mı" sorusuna "aksinen uzar" şeklinde cevap vermenize güldüler.

Yoksa cevabınızda bir sıkıntı yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…