FPS sabitlemek mantıklı mı?

Monitörünüz 144hz ise 300 fps almanızın mantığı yok. Eğer siz sınırsız FPS yaparsanız bilgisayarınızın bileşenlerini boş yere yorarsınız. Ayrıca fazladan enerji tüketirsiniz. 144 fps değerini 100w ile verirken 300 fps 150w 'da verebilir. Rakamlar örnektir.

FPS oyunlarında monitör Hertz'inizin 2 katına sabitlerseniz mantıklı olacaktır.
Bilmediğim için soruyorum neden böyle yapılmalı? Misal veriyorum rainbow six siege de max 190fps alıyorum monitörüm de 144hz, bu durumda ben ekranda 144fps den fazlasını göremem monitör desteklemediği için dolayısıyla fps'i 144'e sabitlemem daha mantıklı değilmi?

Offline oyunlarda FPS sabitlemek mantıklı. Hem gereksiz yorulmuyor hem ısınmıyor. Ancak online oyunlarda saçma olur. Akıcılık, gecikme vs. bakımından sabitlenmemeli.

2 katı FPS alındığında oyun daha akıcı oluyor özellike CS:GO'da. Eğer 190 alıyorsanız 150'ye sabitleyebilirsiniz bir fark anlamazsınız.

Sabitlediğim zaman monitörün alt kısmı saçma şekilde yırtılıyor bende uzun zamandır hiçbir oyunda sabitlemiyorum.

Bence duruma göre değişir. Mesela ben Valorant'ta FPS'i sabitlemezsem drop giriyor ancak FPS'i sabitleyince drop azalıyor gayet. FPS çok dalgalıysa olabilir. Sıcaklığa göre ayarlanabilir. Eğer sıkıntı yoksa sabitlemeye gerek yok aksın gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…