FPS sabitlemeli miyim?

frtna33

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Arkadaşlar sistemim bir oyunda 200 FPS alıyorsa ama monitörüm 75Hz ise ben bu oyunda FPS'i 75E sabitleyip oynasam veya sabitlemeden 200 FPS'de oynasam da aynı performansı alırım değil mi her ikisinde de? Ancak FPS'i 200 civari alırken ekran kartım daha çok ısınıyor ekran kartını boş yere yormaktansa 75'e sabitleyip oynamak daha mantıklı geldi herhangi bir yırtılma veya performans kaybı olmayacaksa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS'yi monitörün kare hızına sanitlemenin ilk amacı yırtılmaları önlemek. Sonrasında güç tasarrufu sağlamak.
Ekran kartınızın 200 fps çizmesi ile 75 fps çizmesi arasında bir fark olmayacaktır. Çünkü ekranınız en fazla 75 gösterebiliyor.

Dediğiniz gibi 75 hz monitöre sahip olduğunuz için 75 fps alarak kartınızı yormassınız.Oyunlarda Vsync ayarını açarak bunu yapabilirsiniz

İlk olarak sabitleyebilirsin bazı oyunlarda yüksek FPS'de görüntü de yırtılmalar olur. Eğer ısınmadan çok şikayetçiysen UV yapabilirsin. Fakat diğer sorunun cevabını bilmiyorum.

CS:GO, LoL gibi çok oyunculu rekabetçi oyunlarda sabitlememen, diğer tür oyunlarda ise sabitlemen daha iyi olur.

Hocam CS:GO PUBG gibi oyunlar oynuyorum neden limit koyma dediniz açıklar mısınız size zahmet.

Frame Time artacağı için bu size eksi olarak yansıyacaktır. En iyi örneğini CS:GO'da görebilirsiniz. Ya konsoldan FPS'i 75'e sabitleyin ya da oyun içi görüntü ayarlarından dikey senkronizasyonu açın kendiniz görün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…