FPS - Sıcaklık İlişkisi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ben 60Hz monitöre sahip olduğum için V-Sync açık oynuyorum yırtılmalardan kurtulmak için. Bazı oyunlarda V-Sync kapatınca sıcaklık artıyor, açınca 60FPS - 60° olarak çalışıyor. Bir gariplik mi var yoksa normal bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
V-Sync açıkken üst fps limiti 60 olduğundan üstü için cihaz kendini yormadan üretim yapıyor.

Yani sen V-Sync i açınca dakikada 60 kürek çekiyor kapattığında çekebildiği kadar. Bu sorunu çözmek için oyun ayarlarında FPS limiti koyma varsa FPS limiti koyup aşabilirsin.

Kasanın hava akışının doğrudan FPS'ye bir etkisi olmaz ancak hava akışı kötü olan bir kasa işlemci ve ekran kartının fazla ısınmasına sebebiyet verir buda özellikle işlemci eğer çok ısınırsa işlemci kendisini limitlemeye yani performansını düşürmeye başlar ve FPS düşüşleri olur. Hatta ısınmanın durumuna göre bilgisayar kendisini resetleyedebilir. Özetle evet etkiler ama bunu ancak işlemci sıcaklığın 85 derecenin üstüne falan çıkarsa anlayabilirsin. Öyle bir durumda da kasanın yan kapağını söküp birde öyle test edersin. Baktın yan kapak açıkken sıcaklık 85'i geçmiyor bil ki kasanın hava akışı kötü ama yok yan kapak açık olmasına rağmen 85'i geçiyorsa sorun kasada değildir.

Kasanın hava akışının doğrudan FPS'ye bir etkisi olmaz ancak hava akışı kötü olan bir kasa işlemci ve ekran kartının fazla ısınmasına sebebiyet verir buda özellikle işlemci eğer çok ısınırsa işlemci kendisini limitlemeye yani performansını düşürmeye başlar ve FPS düşüşleri olur. Hatta ısınmanın durumuna göre bilgisayar kendisini resetleyedebilir. Özetle evet etkiler ama bunu ancak işlemci sıcaklığın 85 derecenin üstüne falan çıkarsa anlayabilirsin. Öyle bir durumda da kasanın yan kapağını söküp birde öyle test edersin. Baktın yan kapak açıkken sıcaklık 85'i geçmiyor bil ki kasanın hava akışı kötü ama yok yan kapak açık olmasına rağmen 85'i geçiyorsa sorun kasada değildir.
Ekran kartı, işlemci ikisi de 70i geçmedi. Kasada fan yok, fanlı kasa ile soğuturum diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı