FPS sınırı koymayınca GPU kullanımı %100 oluyor

Kxfir

Hectopat
Genelde düşük grafikli oyunlarda yaşıyorum oyuna FPS sınırı koymazsam GPU %100 oluyor bilgisayar fanları bir anda son sürat dönmeye başlıyor ama FPS'i 75'e falan sabitliyorum GPU kullanımı normale dönüyor. Sebebini anlayamadım bir türlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal ekran kartınızı kullanıyorsunuz.

FPS limiti koyarsan ekran kartı O FPS'i verebileceği kadar çalışır, limit koymazsan sana verebildiği kadar fps vermek için çalışabildiği kadar çalışır. Örneğin: düşük grafikli oyun oynuyorsanız limit koymadığınızda 700 800 gibi garip fps değerleri görebilirsiniz, Bu Input Lag (Giriş gecikmesi) değerini düşürür ama ekran kartı kullanımını arttırır. E spor oyunları oynamıyorsanız monitör Hz'nize göre sabitlemeniz veya Freesync G-Sync açmanız daha iyi olacaktır.

Gayet normal, şöyle düşünün; maksimum 200 km/s hızla gidebilen bir araç kullanıyorsunuz ama siz 50 km/s ile sürüyorsunuz. Motora düşen yük %25 olur ve hızı gittikçe arttırırsanız motora düşen yükte orantılı olarak artar ve daha sesli çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…