FPS test videoları gerçek mi?

MasterLike

Hectopat
Bilgisayar toplarken FPS test videolarını incelediğimde örneğin bir bilgisayarın bir oyunda 1080P ve High'da 100 FPS aldığı yazıyor ama bu FPS göstergesi gözükürken aynı zamanda 1080P ekran kaydı alıyorlar. Video çekerken FPS ciddi bir oranda düşmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde ne kadar düşürdüğünü açıklama kısmına yazıyorlar.

4-5 FPS düşürüyor diye biliyorum.

Bir olay var tam emin değilim bir cihaz ya da bilgisayara harici takılan bir şey ile yayıncıların yaptığı gibi kastırmadan sadece görüntüyü alıyorlar.

Bir çok benchmark kanalı var özellikle video açıklamalarına bakarsan sistem özelliklerini ve nasıl kayıt yaptıklarını görürsün. Popüler kanallar OBS Studio tarzı programlarla FPS düşürmeden kayıt alırken daha ufak kanallar dahili programlarla (GeForce Experience, Radeon Software vb.) kayıt alır genelde. Ama dahili programlarla da çok FPS düşüklüğü olmaz oyundan oyuna 1-10 FPS arası oynar en ortalama.

Bende ki sistem özellikleri ile FPS test videolarına bakıyorum aynı oyunu aynı ayarlarla bende deniyorum aynı çıkıyor 4-5 fark oluyor sadece

Fraps vardı bi zamanlar, FPS'in canına okurdu, shadowplay ile kayıt almaya başladığımdan beri huzurluyum max 3-4 fps kaybım oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…