FPS ve linear yapıdaki oyunlar diğer oyunlara kıyasla fazla yoruyor

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Bu durum bir benim yaşadığım bir şey mi merak ediyorum. Mesela Max Payne'i oynarken bir oturuşta bitirebiliyorum ve bittiğinde bir yorgunluk çökmüyor veya Spider-Man, GTA gibi açık dünya oyunlarını bir oturuşta 6-7 saat oynasam bile yorulmuyorum fakat konu linear yapıdaki bir FPS(Doom, Wolfenstein, BioShock vb.) olunca 1-2 saat içinde yoruluyorum.

Bu aslında bir problem olmamalı fakat elimdeki oynanmamış oyunların yarısından fazlası FPS türünde ve 5 saat bile sürse 3 oturuşta ancak bitecek diye diye hep geriye attığımdan bu türdeki işler birikiyor. Sizde de böyle bir durum var mı?

Oyundan oyuna değişir. Mesela RDR 2 yada GTA V 5 dk. oynasam aşırı sıkılırım ve yorulurum. Çünkü çok dümdüz oyunlar ondan.

Mesela Fallout oynasam sıkılmam yada Cyberpunk 2077.

Direkt olarak bahsettiğiniz 3 oyunda da yaşadım bu durumu. Dying Light'da da fena başım ağrıyordu mesela.

Haklı olabilirsiniz bence de FPS türündeki veya linear tür olunca zor oluyor, çünkü seni hep bir yöne doğru zorluyor belki o yoruyor olabilir.

Direkt olarak bahsettiğiniz 3 oyunda da yaşadım bu durumu. Dying Light'da da fena başım ağrıyordu mesela.
Dying Light'ın ilk oyununda bu baş ağrısı durumunu ben de yaşamıştım. 2. oyunda olmamıştı bu durum.
Haklı olabilirsiniz bence de FPS türündeki veya linear tür olunca zor oluyor, çünkü seni hep bir yöne doğru zorluyor belki o yoruyor olabilir.
Ben de başta oyuncu tek bir yöne zorlanıyor ve arka arkaya sürekli çatışmaya girdiğimizden yoruluyorumdur diye düşünüyordum ama DOOM 2016'da yorulup DOOM Eternal'da yorulmayınca veya eski CoD oyunlarında yorgunluk çökmeyince bir garipsedim durumu.

Baş ağrısı ve mide bulanması mı oluyor?
Yok hocam öyle değil. Özellikle gece geç vakitte uzun süre oyun oynayınca insana bir yorgunluk çöker ya, uyuyasın gelir. Öyle bir yorgunluk bu. Ağrı, bulantı vs. olsa zaten sağlıksal problem diye hastaneye giderim.

Tam tersi beni de açık dünya oyunlar yoruyor linear oyunların başına oturunca kalkmak bilmiyorum
İstisna BioShock bana da sıkıcı geldi bir ara Infinite'i deneyeceğim ama daha listede çok oyun var.

Dying Light'ın ilk oyununda bu baş ağrısı durumunu ben de yaşamıştım. 2. oyunda olmamıştı bu durum.

Ben de başta oyuncu tek bir yöne zorlanıyor ve arka arkaya sürekli çatışmaya girdiğimizden yoruluyorumdur diye düşünüyordum ama DOOM 2016'da yorulup DOOM Eternal'da yorulmayınca veya eski CoD oyunlarında yorgunluk çökmeyince bir garipsedim durumu.
Belki de oyunun kendisinde bir sorun vardır, FPS veya Linear türü kendi biçimine göre tasarlamıştır veya kötü işlemiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı