FPS'i 60'a sabitlemeli miyim?

Yer
Kayseri
Daha fazla  
Genel olarak birçok evde 60 Hertz monitör olduğunu düşünüyorum. Sabit 60 da sorunsuzca kullanan var mı merak ettim doğrusu. Yani 200 FPS aldığımızda, monitör 60 Hertz olduğu için bize yansıyan 60 FPS'nin görüntüsü öyle değil mi? Ben çoğu oyunda 60 FPS'ye sabitlediğim zaman, normalde 200 FPS alıyor olsam da 60 FPS'ye sabitleyince yine FPS'de düşmeler oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Haklısınız hocam özellikle League of Legends oynunu oynarken ortalam 180-200 aradı FPS değeri aldığım zamanlarda monitörüm 60 FPS desteklediği için yırtılmalar oluşuyordu mecburen V-sync açıyordum. Bu şekilde kullanmanız mantıklı duruyor. Fakat oyundan oyuna değişecektir denemeniz gerekir.

200 FPS alırken 60'a sabitleyince kasma hissi olması normal. Dediğinizi anladım, yağ gibi akarken anlık glitch'ler yaşıyorsunuz. Bunun ne yazık ki çözümü yok. Sahnelerin yoğunluğunda ani FPS dropları olabiliyor. Tek farkı Vsync kapalıyken bunu daha az hissediyorsunuz. Açtığınızda ise daha çok.

LOL de 60 sabit oynuyorum sorun olmuyor ama diğer oyunlarda hep yüksek FPS almama rağmen 60 FPS'nin altına düştüğü oluyor.
Ben sabitliyorum, yoksa kırılma oluyor görüntüde.
Ekran kartı yeni olduğu için mi yoksa Adrenalin 2020 de mi var bilmiyorum lakin, geçen Pubg de bende yaşadım bunu V-sync kapalı olduğunda yırtılmalar oluştu normalde olmamıştı Adrenalin ayarlarını sıfırladığım zaman düzelmişti.

Ben 60 FPS'e sabitlediğimde kasma hissi oluşturuyordu. O yüzden 60 FPS'e sabitlemeden oynuyorum.
Pubg de 60'a sabitleyince kasma oluyor ama Fortnite da sadece dalış yaparken ve bekleme alanında oluyor.
Aynen hocam. Bu takılma olayları zaten çok sinir bozucu, Fortnite oynarken biriyle karşı karşıya kalınca denk geliyor bazen gerçekten çok sinir bozucu oluyor. Yani bu takılmanın önüne 60 FPS ye sabitlemekle bile geçemiyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi bir ekran kartım olmamakla beraber yani 150-200 FPS'lere ulaşmayan, bende V-SYNC açık olarak oynuyorum. Hep böyle oynamamdan kaynaklı donma hissi olmuyor olabilir. Tabi kimi oyunların bazı bölgelerinde FPS düşmesi yaşıyorum, örnek olarak ETS 2 şehir içi. CS GO veya Witcher 3'te herhangi bir sorun yaşamadan sabit 60 FPS oynayabiliyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…