Fpu stress testinde sistem yeniden başlıyor

possessor

Hectopat
RAM
64
Ekran kartı
Zotac RTX 4090
Anakart
Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
İşlemci
Ryzen 9 7900x
Arkadaşlar merhaba, Ryzen 9 7900X işlemci, ASUS ROG STRIX X670E-E Gaming Wi-Fi anakart. 3 fanlı sıvı soğutma ve ASUS ROG kasam var. Cinebench ile yaptığım testlerde problem yok. CPU ve cache stress testlerindede problem yok ancak anakarttan işlemci ratio için AI optimize deyince fpu testinde makine reset atıyor. Kingston Fury 5200 RAM'lerimi 5200 de çalıştırıyorum problem yok. Sadece fpu da makine kapanıyor. 3D işler yapıyorum ve simulasyon yaparken kapanıyor makine. Muhtemelen fpu yüzünden. Bana yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

BIOS güncel mi? PSU nedir?

PBO'da Curve Optimizer'ı pozitif değerlere alıp sonucu yazabilir misiniz? +8 iş görür.
Fikir teşekkürler... Ancak yine Ai optimize aldığımda aynı sorun var sadece bir kaç sn dayabildi. Normalde FPU stress e basar basmaz kapanıyor. Fused 5700 diyor. CPU Ratio aldığım problem yok ancak ozaman saat frekansı düşük oluyor. Sanırım bu sorun çözülmiyecek overclock benim için bir hayal oldu olsun 5GHZ civarlarıda yeter ama ben makineyi alırken 5.7 gibi çalıştırabilirim sandım. Yani aniden kapanması enteresan çokmu hızlı ısınıyor yoksa hatamı oluşturuyor anlayamadım. CPU Ratio ayarladığımda sıcaklık 90 95 arası oluyor ama bir kapanma olmadı.

Şu fuse 5700 konusuna takıldım FPU teste sokunca acaba 5700 aşıyor ve kapatıyor mu ?

Sorunun kaynağı işlemci değil gibi, suçu Asus'un yanlış voltaj değerlerine atacağım ama ondan önce işlemciye offset şeklinde +0.0350 voltaj verip önceden kapanan simülasyon testini deneyebilir misiniz? Frekansı şu anlık ellemeyelim.

Ayrıca, AI Optimize kullanmayın. Zaten default değerler bile sorun oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…