Frame generation özelliği pazarlama taktiği mi yoksa gerçekten işe yarar mı?

MECHİRON

Hectopat
Daha fazla  
RTX 4050 ekran kartım var, sizlerin de aranızda NVIDIA ekran kartı kullanan vardır. Sizce frame generation gerçek işe yarıyor mu?

Arc raiders'da frame generation kapalı 60-80 fps alırken 2x ayarda 140'ları görüyorum. Pazarlama falan değil işe yarıyor.

İşe yarıyor diyorlar. Özellikle FPS kilidi olan oyunlarda etki ettiğini gördüm. Emülator oyunlarında falan da işe yarıyormuş. Ancak minimum 30 FPS almak lazımmış, aldığınız FPS'i de 2 katına çıkarıyor. Fakat galiba FPS'i sınırlamak lazım çalışması için de. Yanlış olabilir ancak 30 60, 60 120, 120 240 oluyor diyorlar.

Frame Generation'da reel FPS'niz ne kadar yüksekse alacağınız verim o kadar iyi olur.

Her zamanki gibi gariban sevindirmesi gereken yerde zengin sevindiren bir sistem.

Gayet iyi çalışıyor işe yaramaz olur mu hiç? FPS'ye katlıyosun

Online herhangi bir oyunda kullanılmaması gereken teknolojidir. Giriş gecikmesini arttırdığı için rekabetçi oyunlarda sorun oluşturuyor. Hem AMD hem NVIDIA kartlarda deneyim etme imkanı buldum. Spider-Man oyununda mükemmel çalışıyor. Bir tepki farkı hissedemiyorsunuz. Hissetseniz bile çok makul bir seviyede. Lakin God of War: Ragnarok'de hem AMD hem NVIDIA kartta sorun yaşadım. Oyunun yapılış aşamasında bu teknoloji içine dahil ise sonuçlar güzel oluyor. Sonradan eklenen oyunlarda ise tam bir fiyasko. 10 Aralık tarihinde AMD bile FSR redstone güncellemesi getirerek, NVIDIA'nın senelerdir oluşturduğu bu furyaya tam olarak katılma hedefinde. Kısacası biraz aldatmaca biraz gerçek. Gerçek olduğundan şüphe etmeyeceğim tek şey, saf grafik işlemcilerinin eskisi kadar, her nesilde üstüne koyarak güçlenememesi. Bu yüzden süreklilik, devamlılık ve şirket politikaları gereği bir şekilde yenilik adına eklenti yapıp, kart satmak zorundalar. İnsanların tepki gösterdiği yer tam olarak bu nokta. RTX5000 serisi kartların, selefinden(RTX4000 serisi kartlar) saf güçte %5-8 önde olması. Halihazırda var olan teknolojiyi biraz geliştirip, bakın 3'ü burada, bakın 4'ü entegre ettik, şimdi 5. versiyon geliyor, şeklinde reklam yapıp, dünyayı kurtarıyor gibi algı yaratmalarıydı.

Yıllarca 3080 kullandım, DLSS 3'u asla kullanmadım cunku barız goruntu kaybı yasıyordum. Sıstemı guncelleyıp 5070 Ti'ye gectım. DLSS4 ve fg nı ılk denedıgımde sok oldum, yıllardır vadedilen seyler gercek olmus.

Bu arada işlemciye çok yüklenen AAA oyunlarda katkısı çok daha fazla. Oyunu smooth bir hale getiriyor. Lakin dediğim gibi, bu teknoloji oyun yapılırken entegre edildiyse sonuç güzel oluyor. Misal Hogwarts Legacy, oyunun düz hali herhangi bir sistemde oynanamaz halde. Ama fg açınca bayağı düzeliyor ve rekabetçi bir oyun olmadığı için göze batmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…