Frame Generation'ın FPS değeri sadece grafikte yüksek gözüküyor

normalbiradam456

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Laptop
CPU: Ryzen 5 7535HS
RAM: 16 GB
Disk: 512 GB SSD
Bu ayar neden böyle? Hangi oyunda açarsam açayım FG olmadan FPS daha düşük olsa bile her türlü daha akıcı hissetiriyor, Dying Light: The Beast oyununda denediğimde ekranı hareket ettirdiğimde ekranda garip bir efekt oluyordu. The Last Of Us, Battlefield falan derken hepsinde böyle. Nedenini bilen varsa yazabilir mi?

Fg tam bir scam arkadaşlar. 60 alıyorsun ve 2X açıyorsun. FPS 40a düşüyor ve 80 oluyor. Yani reel FPS 40 oluyor. 20 azalıyor.

60 FPS üzerinde NVIDIA Frame Gen iyi çalışıyor. AMD'de sorunlar mevcut maalesef.
DLSS FG kullanıyorum, hocamın dediği gibi tam bir scam bence. Zaten çoğu oyunda 70-80 FPS alıyorum ultra ayarlarda, tam 144 HZ deneyimi elde edebilmek için FG açıyorum o da daha beter ediyor.

Kartın ne?

RTX 4060 Laptop.

Son bir şey olarak şunu söylemek istiyorum: Frame Generation yerine Smooth Motion kullanın arkadaşlar, AMD'de ise AFMF vardı sanırım. FG yerine bir de onları kullanın demek istediğimi anlayacaksınız, FG teknolojisinin sadece kartları daha fazla satmak için yaptıklarını düşünüyorum. Bugün Cronos: The New Dawn oyununda iki teknolojiyide denedim. İkisinde de 115 civarı bir değer aldım fakat SM çok daha akıcı duruyordu.

Son düzenleme:
5000 serisi ekran kartınız yoksa mfg kullanılmıyor zaten.
Hayır siz beni yanlış anlamışsınız, benim anlatmaya çalıştığım FG kapalıyken aldığım 60 fps açıkken aldığım 120 FPS'ten çok daha akıcı hissettiriyor. Smooth Motion kullanırken böyle bir durum olmuyor.

Doğrudur çünkü FG fake frame uyguluyor bu da input lage yol açtığından akıcılığı olumsuz etkiliyor. O yüzden rakam olarak daha yüksek fps verse de his olarak akıcı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…