Framework geliştirmek

481374

Hectopat
Merhaba,
Benim bir projede OpenCV gibi bir Framework'e ihtiyacım var. Normalde direk OpenCV kullanacaktım. Ama aklıma OpenCV kadar kapsamlı olmasa da görüntü işleme konusunda işimi görebilecek bir yazılım geliştirmek geldi. Bu işin yapılabilirliğini merak ettim. Örneğin senior bir Python yazılımcı tek başına böyle bir Framework geliştirebilir mi? Bu yapılabilir mi, bu işe girilir mi?

Geliştirilebilir. Fakat kapsamı çok çok daha küçük olur ve çok araştırma yapman gerekir. Bir ton döküman okumalısın. Bir de sadece araştırma yetmeyecek, bir sürü hesap kitap gerektiriyor bu işlem. OpenCV gibi libler sadece kodlamadan ibaret değil mühendislik yapmalısın.

Ben bu işi aslında kendimi geliştirmek için istiyorum. Hem iyi bir proje yapmış olur hem de jkendimi geliştiririm diye. Sizce yapılabilir mi?
Kendini geliştirmek için framework yapmak bana göre saçma. Eni sonunda kullanmayacağın veya çok az kullanacağın bir framework yazmak bana tekerleği yeniden icat etmek gibi geliyor. Kendini geliştirmek istiyorsan kendini geliştirebilecek projelere yönelmeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…