Fransa'da yaşanır mı?

Ara sokaklarda gezersen işçi olarak kaçak gidersen öyle ortamlarda bulunursan normaldir. Yazdıkların tamamen a haber tarzı propaganda metroların sidik koktuğu sokakların iğrenç koktuğu falan yok Afganistan da bile öyle değildir. Ona bakarsan Türkiye'de esenyurta gidersin orada her mahalle Suriyeli Afgan'lı uyuturucu çeteleriyle dolu.

Ben alım gücünü kıyasladım oradan para kazanıp Türkiye'den et almayı değil.

Kanka A haber falan değil. İspanya'da 1 yıl yaşamı Amerikalı arkadaşım var, mesela NYC metrolarının s*dik koktuğu da meşhurdur. İspanya toplum bakımından Türkiye'den beter ve Türkiye daha güvenli demişti. Fransa'ya gitmiş birçok arkadaşım var ve zaten Youtube'da biraz Fransa gezisine giden Türk arkadaşlarımıza bakarsanız anlarsınız. Onlardan duyduklarımı söylüyorum. Burada "Avrupa b*k gibi gitmeyin yeğenim Türkiye cennet vatan " demiyorum.

Hollanda gibi alternatifler varken düşünmeyin diyorum. Gerçekler bunlar. Hatta bence şansınız varsa Avusturalya'ya gidin. Büyük böcekleri dışında kötü şey söyleyene rastlamadım hiç.

Fransızlar felaket ırkçı insanlar. Eğer müslümansanız (ki Türk olmak bile yeter ırkçılık yaşamak için) hayat size cehennem. Eğer kendinizin Türk olmadığınızı ve Müslüman olmadığınız hakkında kandırıkçılık yapabilirseniz yaşarsınız.

Ki ekleyeyim şansım olsa Fransa'ya şu an gitmek istemezdim. İç işleri karışık. Ha mesela şansım olsa İspanya'ya gideri yaşamak için, veya İtalya'ya. Göze alırım yani dediklerimi. Ben de çok kalmak istediğimden değil yani burada .

Yorum yazanların 100% ü Fransa'yı haberlerden başka yerde görmemiştir ben dahil.
Bende bundan dolayı konu açmıştım en azından orayı görmüş bir kaç kişi cevap verir diye, Türkiye gibi bir yerde propagandaya maruz kalmamak mümkün değil.

Oraya giden öğretmenlerim dillerine ne kadar bağlı olduklarını söylüyorlardı fakat daha ilerisini haberler dışında pek bi yerde göremedim.

Oraya giden öğretmenlerim dillerine ne kadar bağlı olduklarını söylüyorlardı fakat daha ilerisini haberler dışında pek bir yerde göremedim.

Kişilik olarak üstlerdeki bir hocamın dediği gibi ekonomik durumları olmasa yaşamak akıl karı değil ama Türkiye'de yaşamaktan beter midir bilemiyorum.

Baksana herkes Türkiye ile Fransa'yı kıyaslıyor beyinlerine öyle bir yerleştirilmiş ki Türkiye'nin çok iyi olduğunu sanıyorlar. Gerçekten böyle insanlara acımamak mümkün değil. 1 hafta o kötü dediği ülkelere gitseler anlayacaklar.

Bende bundan dolayı konu açmıştım en azından orayı görmüş bir kaç kişi cevap verir diye, Türkiye gibi bir yerde propagandaya maruz kalmamak mümkün değil.
Hocam propagandayla alakalı değil. Bir ülkenin her yeri aynı değil. İstanbul'da darbe oluyor mesela Antalyadaki adamın haberi olmuyor. Fransa için de Paris aynı. Tabi Türkiye'den iyidir diye düşünüyorum ama tozpembe de görmemek lazım. Çok fazla giden kişiden aynı şeyi duydum. Yer sormak istediğinde vs. ingilizce bilse dahi fransızca cevap veriyorlarmış falan.

Kısaca Pariste en azından yaşanmaz diyebilirim. Biz de İstanbul için diyoruz aynısını mesela.

Yav arkadaşım az kaldı partizan yapacaksın bizi. Afganistanla eşdeğer bir ülkede yaşadığımızı biz de biliyoruz. Çıkmadık yurtdışına maalesef ama varolan duyduğumuz bildiğimiz şeyleri aktarıyoruz. Varsa gitmiş yaşamış arkadaşımız aktarabilir bir şeyler. @Neşeli Enginar hocam Almanya'da yaşıyor mesela görürse cevap verebilir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…