Önümüzdeki ay stoklar yenilenirse Fransa'da babamın iş arkadaşına Series X aldırmayı düşünüyorum. Fakat bu Series X bilindik bir şekilde gelmeyecek. Fransa'dan bir tır ile gelecek. Babam uluslararası nakliyat yapan bir şirkette çalışıyor ve Fransa'da yaşayan çalışanları var. O çalışan abilerimizden biri alsa fatura onun adına kesilecek. Her şeyiyle beraber bir tır şoförü abimize verecek ve bu tırlar didik didik aranıyorlar. Gümrük memuru abimiz bu alet ne dediğinde ben aldım dese fatura adına değil bir sorun çıkar mı? Ayrıca gümrükle alakalı 430 Euro kuralı mı ne varmış. Eğer getirilen hediyelik veya teknolojik ürünün değeri 430 Euro'yu geçiyorsa vergiye tabiidir gibi bir şey okudum. Bu son yazdığıma Ticaret Bakanlığı'nın sitesinde Sıkça Sorulan Sorular kısmında Yolcu Muafiyeti kısmından ulaşabilirsiniz. Yasa dışı bir şey yapmak istemiyorum. Bilgisi olan birileri beni bilgilendirirse sevinirim.
Öncelikle düzgün araştırmadığımı öğrendim. Nakil vasıta sürücüleri yolcu sayılmadığından bu yazdıklarımın hiçbiri gerçekleşemiyormuş. Ben de 4 5 ay daha bekleyip Türkiye'den almaya karar verdim.