Fransızca mı, Almanca mı?

Ne alakası var güzel kardeşim? Hava atmak falan, çoluk çocuk mu var senin karşında? Evet açıklama bekliyorum, yaptığım yorumla onun ne alakası var?

Neden? Şizofren veya akıl hastasımısınız?
Kendi kendine konuşan şizofren veya akıl hastası olmuyor sizin tabiriniz ile. Her insan kendisiyle konuşur, kendisiyle konuşmayan anormaldir. "Kendi kendine konuşmayan insan, delidir." E tabii siz bunu anormal görüyorsanız siz de delisiniz ne diyelim.

Sen şizofren görmemişsin yada akıl hastası o zaman. Kendi kendine konuşucaksan mantıklı birşeyler anlatmanı tavsiye ederim kendine yada kendini motive edecek türden birşeyler söyle kendine. Yani insanın kendinle ne konuştuğuda önemli dimi burada. Başkalarını boşver kendine bak sen. Boş beleş yorum yapıpta kendini küçük düşürmene gerek yok dimi burada.

İleride Almanya'da yaşamı gibi bir planım var ama çok zor dendiği için sordum. Almancayı seçecegim.

Kendi kendine Fransızca öğrenmiş biri olarak Fransızca tavsiye etmek isterdim ama ne yazık ki bu işler öyle tavsiyeyle olmuyor. Eğer o kültüre, dile, ülkeye vs. ilgin yoksa öğrenim sürecin hem uzar hem de zorlaşır. İyice bir düşün sonra kararını ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…